četrtek, 29. oktober 2015

Prvi večer MBFWLJ v znamenju prijetnega druženja in lepih avtov

Z modno sliko v živo so v Cityparku sinoči odprli prvi Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana (MBFWLJ). Začelo se je s sprejemom, z izbranimi avtomobili stuttgarske znamke in zaključilo s poznim nakupovanjem ter popusti. Ker se ve, da jaz najprej in povsod vidim avtomobile in da njihovo lepoto čislam še bolj kot vsako modno kreacijo (drži, vsak od nas ima svoj fetiš!), sem se najprej sprehodila do čarobnih lepotcev iz novih razredov S, E in C. Vzeli so mi dih, prepričana sem, da nisem bila edina!
Dogodka, ki je napovedal pestro modno dogajanje naslednjih nekaj dni v Ljubljani, so se udeležili številni znani obrazi; poleg prirediteljev (med njimi sta bila tudi Sašo Radovič, ki je programski in umetniški direktor dogodka in stlistka Branka Kržin) in predstavnikov podjetja Autocommerce ter poslovnih partnerjev znamke Mercedes-Benz, se je prostor trgovine Sportina XYZ napolnil s slovensko modno sceno, tudi mlade sile so prišle, kajti trlo se je slovenskih modnih blogerjev (saj vemo, da na mladih svet stoji!) in tudi nekaj znanih oblikovalcev je bilo vmes, vseh letnikov.
Tomaž Mihelič v družbi prijateljev
Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki so ga organizatorji označili kot premium praznik mode, lepote in dizajna, je torej prišel tudi k nam v Ljubljano. To je prvi dogodek, a že naslednje leto se lahko nadejamo dveh, eden bo spomladi, drugi jeseni, kot je v navadi v vseh velikih metropolah, kamor seže licenca MBFW.
Prvega bomo, kot sem že pisala, spremljali med 28. in 31. oktobrom. Načrtovan je kot tridnevni 'teden' mode v Cankarjevem domu. Na njem se bo predstavilo več kot deset uveljavljenih znamk, med njimi Akultura, Anja Dragan, Dajana Ljubičić, Dioralop, JSP, MadamDemode, MÊHLÊ, Nataša Hrupič, Peter Movrin in Petja Zorec, s svojimi kolekcijami za pomlad in poletje 2016.
Uradna otvoritev prvega Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana v Cankarjevem domu bo nadgrajena z Multimedijsko modno instalacijo, zanjo bo nocoj poskrbel Marko Mitanovski, tej sledi modna zabava.
Matjaž Plošinjak in Eric Maj Potočnik
Jutri, v petek, 30. oktobra, bo zagotovo precejšnja gneča na težko pričakovanem predavanju Roberta Lešnika, ki se bo po krajšem premoru nadaljeval z video projekcijami uveljavljenih filmskih ustvarjalcev, s podelitvijo prestižnih nagrad MBFA in modnim performansom JSP, pod to znamko ustvarjata priznani oblikovalki Jelena in Svetlana Proković.
modna blogerka Selma Špendl s prijateljem Lucasom
Večer se bo zaključil z veliko modno zabavo... Če se vrnemo k vrhuncu jutrišnjega dne, vsaj zame, je to predavanje z naslovom "Mercedes Design, Unexpected Moments", ki ga bo imel Robert Lešnik, Slovenec, ki je direktor zunanjega oblikovanja pri Mercedes-Benzu in je tisti človek, ki je mercedesovim prestižnim vozilom v zadnjih letih vlil svežino, novo oblikovno privlačnost in zanesljivo hudo seksi poteze, ki so pomladile podobo prelepih 'zvezdinih' vozil.
Pojdimo še k sobotnemu napovedniku, ki bo tak: popoldne se začne s Fashionwood filmsko projekcijo, kjer bomo vpogledali v skrivno zakulisje kultnih modnih ikon Carine Roitfeld in Diane Vreeland, zvečer bo sledil sprejem in prvi sklop revij uveljavljenih modnih ustvarjalcev.
Dragica Sušnik, ena od ambasadork MBFWLJ v družbi najlepših avtov z zvezdo
Kick-Ass-Thetics o neminljivi lepoti v dizajnu bo v formatu okrogle mize z uveljavljenimi govorci navdušil še za drugi sklop modnih revij Head to the Heart. Sklepno dejanje večera bo zabava, ki bo obenem uvod v novo MBFWLJ zgodbo. Vse informacije so vam dostopne tudi na uradni strani organizatorja, tukaj. Na družabnih omrežjih pa poiščite oznako #mbfwlj.

Vse fotografije: Dragica Sušnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar