četrtek, 08. oktober 2015

Program Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je znan!

Več kot sto ustvarjalcev začenja priprave na prihajajoči Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana. Ustvarjalna ekipa uradnega tedna mode nemške avtomobilske znamke je predstavila programski okvir in spremljevalni program. Na desetine modnih oblikovalcev, umetnikov ličenja, frizerjev, publicistov, modnih kritikov, fotografov in scenografov pod vodstvom programskega in umetniškega direktorja Saše Radoviča pripravlja štiridnevni modni spektakel, poln presežkov, novosti znamke Mercedes-Benz ter kakovostne vsebine za razvoj stroke. Dnevno sveže informacije so na voljo na družbenem omrežju Facebook.
Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je večplastni strokovni, izobraževalni ter družabni teden mode, kjer bodo najbolj dragoceni del mozaika modni oblikovalci iz Slovenije in tujine. Na prazniku mode, dizajna in lepote se bo predstavilo več kot deset uveljavljenih znamk, med njimi Akultura, Anja Dragan, Dajana Ljubičić, Dioralop, JSP, MadamDemode, MÊHLÊ, Nataša Hrupič, Peter Movrin in Petja Zorec. Oblikovalci bodo na modni brvi v Cankarjevem domu predstavili kolekcijo pomlad-poletje 2016. Ustvarjalna ekipa je programski okvir dopolnila s predavanji, ekskluzivno multimedijsko instalacijo, okroglo mizo z uveljavljenimi gosti iz sveta oblikovanja, umetnosti in mode ter s posebnim presenečenjem znamke Mercedes-Benz.
Alenka Globočnik Fabjan, AKULTURA

Po zgledu iz svetovnih prestolnic mode bo tudi na MBFWLJ podeljena nagrada Mercedes-Benz Fashion Award. Prestižno nagrado bo prejel/a ustvarjalec/ka, ki bo s svojim delom izkazal/a največjo mero izvirnosti, povezanosti ideje z izhodišči ter dosegel/la najvišjo uporabno vrednost. To strokovno priznanje vključuje tudi denarno nagrado v višini tisoč evrov in priložnost na prihodnjem Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, kjer bo lahko izbiral/a med predstavitvijo svoje kolekcije na modni pisti, sodelovanju na modni inštalaciji ali razstavi aktualne kolekcije.
Sašo Radovič, foto: Matjaž Banič
Tokratno žirijo vodi Nataša Peršuh, izredna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, člani žirije so Elena Fajt, izredna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti, Sašo Radovič, programski in umetniški direktor Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana in Metka Kejžar, predstavnica znamke Mercedes-Benz. Svoje misli je pred začetkom strnil tudi umetniški in kreativni direktor Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana Sašo Radovič: "Vedno je lepo biti prvi. Še posebno, če gre za izvedbo prvega licenčnega formata mednarodnega dogodka v Sloveniji s takšnim ugledom in prepoznavnostjo. Res me veseli odziv znamk, ki se nam pridružujejo in vnema, ki jo kažejo prav vsi člani ustvarjalne ekipe."
Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana bo med 29. in 31. oktobrom 2015 potekal v Cankarjevem domu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar