sreda, 21. oktober 2015

BMW i3 prejel nagrado na Mesecu oblikovanja 2015

V Ljubljani se je s podelitvijo nagrad začel Mesec oblikovanja Ljubljana 2015. Električni avto BMW i3 je bil med izdelki, ki so bili nagrajeni in izstopajo po svojih oblikovalsko-vizionarskih odlikah. Vstop BMW i3 na trg je oznanil novo dobo električne mobilnosti. Zanj je značilna posebna arhitektura vozila, a še vedno je značilen tudi BMW užitek v vožnji. BMW i3 ima tako premium značaj in je obenem opredeljen trajnostno.
Na zunanjost in notranjost i3 vplivata arhitektura LifeDrive in pionirski pogonski sistem. Ta elementa dodata občutek prostornosti in doživetja v vožnji ter vplivata tudi na stil. Oblika BMW i3 ima svojstveno identiteto. Oblikovalski jezik, ki bo zaznamoval tudi prihodnje modele BMW i, uteleša lahkotnost, varnost, učinkovitost in užitek v vožnji.
Videz prvega, izključno električnega modela BMW Group odraža osredotočenost na trajnostni razvoj premium značaja, vlogo arhitekture LifeDrive pri optimiziranju funkcionalnosti avtomobila in inovacije za užitek v vožnji po urbanih področjih brez emisij.
Na festivalu Meseca oblikovanja, ki poteka med 20. oktobrom in 20. novembrom, letos poteka že trinajstič, se predstavljajo najboljši slovenski in tuji oblikovalci. Letos je prvič organizirana tudi razstava Znamke in znamenja (Brands and signs). Njen namen je domačo in tujo javnost seznanjati z oblikovalskimi dosežki in novostmi. Na razstavi bo ves čas Meseca oblikovanja razstavljen tudi nagrajeni BMW i3. Po besedah žirije so letos ocenjevali izdelke na podlagi usmerjenosti v prihodnost in oblikovalsko-vizionarskih odlikah.
Med številnimi priznanji in nagradami po vsem svetu je BMW i3 prejel nagrado Svetovni zeleni avtomobil leta 2014 (World Green Car of the Year). V Sloveniji je dobil nagrado EKO Avto leta 2015 po izboru časnika Finance.
Poleg državnih in mednarodnih nagrad je avto prejel tudi priznanje Paul Pietsch Prize revije Auto, Motor und Sport za najbolj inovativen tehnološki koncept. BMW i3 je dobil tudi nagrado Wertmeister 2015 v novi kategoriji električnih vozil, ki jo podeljuje ugledna nemška revija Auto Bild.

Ni komentarjev:

Objavite komentar