sobota, 05. september 2015

Spoznajte nove Sony pametne telefone še pred vstopom na trg

Sony Mobile je predvčerajšnjim razkril naslednjo generacijo Xperia Z5 in Xperia Z5 Compact in prvi 4K pametni telefon na svetu, Xperia Z5 Premium. Hiroki Totoki, predsednik in generalni direktor Sony Mobile Communications, je povedal: "Ker uporabniki že ustvarjajo, delijo in uživajo v svojih vsebinah na poti, prinašamo Sonyjeve najnovejše inovacije v kameri, dizajnu in zaslonu ter zagotavljamo, da je serija Xperia Z5 najboljša platforma za življenjski stil in zabavo."
Xperia Z5 Premium
Xperia Z5 ima Sonyjev povsem nov velik senzor 1/2,3 Exmor RS for mobile s 23 milijoni slikovnih pik in G objektivom F2.0, kar je njihov prvi na novo obdelan modul kamere pametnega telefona od modela Xperia Z1, zasnovan s Sonyjevo tehnologijo objektiva αTM za čiste slike. Kamera ima najhitrejšo samodejno izostritev v pametnem telefonu, močno mešanico hitrosti in natančnosti za enostavno beleženje spominov v trenutku. Prinaša hitrost, samo 0,037 sekunde, hitreje kot mežik človeškega očesa (povprečje 0,1-0,4 s), tako da če skačete za frizbijem, se potapljate v bazenu ali izvajate trike na rampi, boste lahko ohranjali spontane akcije v resničnem času.
Xperia Z5
Kombinacija velikega senzorja Exmor RS for mobile s 23 milijoni slikovnih pik in napredne programske opreme zagotavlja, da se lahko približamo predmetom s 5-kratno povečavo z minimalno izgubo kakovosti, naj bo to pokrajina, arhitektura ali drugi objekti. Omenimo še napredek pri fotografiranju ob slabi svetlobi, s katerim lahko naredimo čistejše fotografije ponoči ali v temnejšem okolju z manj šuma in zamegljenosti. S popularnostjo vsebin, namenjenih družbenim medijem, prinaša serija Xperia Z5 izboljšanja v evoluciji Sonyjeve tehnologije SteadyShotTM z inteligentnim načinom za videoposnetke. Izboljšanja predstavljajo dejstvo, da lahko snemamo akcijo mirno, naj bo to kolesarjenje ali rolkanje, brez sunkov in tresljajev. Ponaša se z boljšim delovanjem v slabi svetlobi brez zamegljenosti. Xperia Z5 so oblikovali kreativci v Sonyjevih studiih na Švedskem in Japonskem. Ponaša se z elegantnim ohišjem, kovinskim okvirjem in matiranim steklom zadaj. Je udoben za držanje in vodoodporen. S 13,2-cm (5,2’’) zaslonom, elegantnim videzom in naborom barv v beli, grafitno črni, zlati in zeleni.
Xperia Z5
Za tiste, ki imajo raje kompaktne pametne telefone, prinaša Xperia Z5 Compact odlično tehnologijo kamere in funkcije v žepu prijazni kompaktni napravi. Ponaša se z brezkompromisnim delovanjem in lepim dizajnom z 11,7-cm (4,6’’) zaslonom, primernim za enoročno uporabo. Poleg tega pa Z5 Compact omogoča osebni stil s svežimi in živimi barvami: rumeno in koralno, poleg klasične bele in grafitno črne. Obe napravi predstavljata Sonyjevo izdelavo s premium materiali, vključno z matiranim steklom zadaj, rahlo vrezanim logotipom Xperia s strani in USB vhodom brez pokrova za hitro in učinkovito povezovanje in polnjenje.
Xperia Z5 Premium
Ne pozabimo na nov vgrajeni senzor za prstni odtis na gumbu za vklop/izklop, kar pomeni, da je naprava zaščitena in preprosta za odklepanje z dotikom. Podpira FIDO standard, potrditev verodostojnosti prek prstnega odtisa za storitve spletnega plačevanja. Xperio Z5 in Xperio Z5 Compact poganja procesor Qualcomm Snapdragon 810 z osemjedrno centralno procesno enoto, 64-bit zmogljivostjo in izjemno hitro 4G LTE hitrostjo, s čimer se dosežejo nove ravni delovanja videoposnetkov, fotografiranja in igranja iger. Ne glede na to, ali smo večopravilni preko brezžičnega ali 4G omrežja, obe napravi prinaša hitrost. Xperia Z5 in Xperia Z5 Compact sta opremljena s Sonyjevo baterijo, ki deluje do dva dneva in inovativno tehnologijo varčevanja energije, ki omogočata dolgotrajno delovanje baterije. S Qualcomm Quick Charge 2.0 na novih napravah lahko dobimo 5,5 ur uporabe z le 10 minutami polnjenja s certificiranim polnilcem Quick Charge 2.0, kot je na primer hitri polnilec UCH10 (odvisno od različic).
Xperia Z5 Compact
Xperia Z5 Premium je prvi 4K pametni telefon na svetu z ostrim 13,97-cm (5,5’’) 4K TRILUMINOS for mobile zaslonom in IPS-om, kjer so podrobnosti upodobljene z veliko natančnostjo za še bolj naravne slike s štirikrat večjo ločljivostjo od polne visoke ločljivosti (Full HD). Xperia Z5 Premium bo popeljal našo najljubšo vsebino na 4K, izboljšal bo vsak videoposnetek ali fotografije, tako lahko gledamo Netflix, YouTube ali slike s počitnic v bogatih, živih 4K podrobnostih. Poleg tega je Xperia Z5 Premium zasnovan tako, da omogoča, da postanemo kreativni s snemanjem v 4K in takoj uživamo v vsebini na Z5 Premium, z možnostjo beleženja trenutkov s kakovostjo slike 8 milijonov slikovnih pik.
Xperia Z5
Spominsko kartico iz Sonyjeve aktivne videokamere 4K FDR-X1000V lahko prenesemo v Xperia Z5 Premium ter takoj uživamo v posnetkih ali se enostavno povežemo z velikim zaslonom, brezžično preko DLNA-ja ali z MHL 3.0 in uživamo v vsebinah na 4K televizorju. Xperia Z5 Premium je oblikovan kot visokozmogljiva mobilna naprava, ki jo poganja procesor Snapdragon 810. Visoka kapaciteta 3430 mAh baterije, ki deluje do 2 dneva, z možnostjo hitrega polnjenja, odpravi potrebo po običajnem polnjenju. Ponaša se z 32 GB velikim notranjim pomnilnikom, z možnostjo razširitve z microSD kartico do 200 GB, kar nudi dodaten prostor za 4K videoposnetke in filme, seveda tudi za slike. Xperia Z5 Premium ima Sonyjevo inovativno funkcijo spomin na zaslonu (memory on display) - prenos podatkov med procesorjem in napravo je optimizirano, tako si tehnologija spomin na zaslonu (memory on display) pametnega telefona Xperia Z5 zapomni slike in videoposnetke, ki smo jih gledali na pametnem telefonu in tako nam ni treba ponovno nalagati celotne slike vsakič, ko jo želimo pogledati. Ta funkcija dodatno varčuje baterijo.
Xperia Z5 Compact
V seriji Xperia Z5 zvok visoke ločljivosti reproducira visoke frekvence zvoka za doživetja avdio kakovosti. DSEE HXTM izboljša obstoječe posnetke MP3, AAC ali Spotify do skorajšnje visoke ločljivosti. Za visoko kakovost poslušanja brezžične glasbe pa Sonyjev kodek LDAC prenese podatke trikrat učinkoviteje, kot standardni kodek preko Bluetootha. Sonyjeve nove avdio slušalke visoke ločljivosti MDR-NC750 omogočajo uživanje v glasbi, združeno z zvokom visoke ločljivosti in digitalnim zmanjševanjem šuma - v zvoku, kot je bilo namenjeno, da je slišan, z odstranjevanjem šumov iz ozadju do 98 odstotkov.
Xperia Z5 Compact
Vsi uporabniki serije Xperia Z5 bodo imeli dostop do Xperia Lounge Gold, ki prinaša svet Sonyjeve zabave v njihove dlani. Lahko dobite dostop do ekskluzivnih nagradnih iger, ste med prvimi, ki preizkusijo nove aplikacije in uživate v najnovejših filmih, TV serijah in glasbi. Nabor stilskih in zaščitnih ovitkov z okencem bo na voljo za vsak model serije Xperia Z5 od predstavitve dalje, v ujemajočih se barvah. Xperia Z5 in Z5 Compact bosta na voljo od oktobra letos, Xperia Z5 pa od novembra letos. Xperia Z5 in Xperia Z5 Premium bosta na voljo tudi z različico za dve SIM kartici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar