četrtek, 10. september 2015

Prihaja skrivnostni Nissan B-Crossover

Nissan je s svojimi prepoznavnimi in uspešnimi vozili, kot so Juke, Qashqai in X-Trail, utrl pot razredu križancev oziroma segmentu crossover vozil. Zaradi kombinacije robustnega videza, stroškov uporabe na ravni petvratnih limuzin, tehnologij iz prestižnih vozil in visoke kakovosti je bilo po vsej Evropi prodanih že več kot 2,5 milijona vozil iz tega razreda. Ali lahko Nissan z nadaljevanjem svojih inovacij premakne mejo še dlje? Kaj pa, če je Nissan ustvaril nov način doživljanja vožnje? Odgovore bomo izvedeli na frankfurtskem avtomobilskem salonu, ki se začne čez teden dni in bo potekal med 17. in 27. septembrom 2015.
Nissan je svoj teaser novega B-crossoverja javnosti razkril ta ponedeljek, a razen slike ni na voljo nobenih drugih podatkov, po katerih bi lahko sklepali, kakšno bo novo vozilo. Medtem ko revija Autocar namiguje, da bi se lahko napajal iz športne dediščine razreda Z (konkretno prav pokrov motorja spominja na dirkalnik Datsun 240Z iz leta 1971), s slogovnim ščepcem oblikovalskega jezika, kot ga nosita Murano in Maxima, pa drugi teoretizirajo, da bi lahko šlo za novo generacijo Jukea. Vsekakor bomo morali na odgovor počakati vsaj še teden dni, do Nissanove premiere.

1 komentar:

  1. Nissan ima kar nekaj zanimivih modelov za vsak okus. Novi pick up .Navara je eden takšnih in ni se čuditi, da je pdvozje predvideno tudi za skupno uporabo mercedesovega pick upa. Obenem pa z izjemno skromno porabo jemlje dih konkurenci.

    OdgovoriIzbriši