ponedeljek, 14. september 2015

Premiera: Mercedes-Benz C 350 plug in hybrid

Najboljše za najboljše je bil slogan prvega Intelligent day, na katerem je Mercedes-Benz Slovenija predstavil napredni Plug-in-Hybrid C 350 e in varnostne sisteme, ki vsak dan znova rešujejo življenja. Kozmetika La Prairie nas je na tem dogodku očarala s fenomenom kaviarja v kozmetiki, ki ga prinaša novi Kaviar Trenutek. Presnica pa je povabljene zapeljala s serijo profesionalnih blenderjev za domačo uporabo Omniblend.

Novi Mercedes-Benz C 350 e

Tudi v Sloveniji je od zdaj na voljo najnaprednejši priključni hibrid Mercedes-Benz. Novi C 350 e nadaljuje tradicijo inteligentnih rešitev in postavlja nove standarde v svojem razredu. Vozilo je opremljeno z 2.0 litrskim bencinskim motorjem, ki proizvede moč 155 kW ( 211 KM) in električnim motorjem z močjo 60 kW (82 KM). V električnem načinu vožnje ima vozilo doseg 31 km in lahko doseže najvišjo hitrost 130 km/h. Vozilo je opremljeno z litij-ionsko baterijo visoke napetosti, katero je možno polniti preko navadne domače vtičnice ali hitrega polnilca.
Vozilo ima tri možne načine vožnje: Hybrid ali standardni način, v katerem so na voljo vse funkcije vožnje, vožnja samo na elektriko, pomoč električnega motorja pri pospeševanju (boost) in rekuperacija pri zaviranju. Vozilo spreminja te funkcije glede na način vožnje. Naslednji je E-mode, to je vožnja samo z električnim motorjem. Kot tretja opcija se ponuja E-save, vožnja samo z bencinskim motorjem, medtem ko baterija hrani energijo.
Notranjost je tipična za vozilo z zvezdo, prav tako pod motom 'Najboljše ali nič'. Nova oblikovalska filozofija povezuje čustva, enostavno upravljanje in samo najboljše materiale. Športna prednja sedeža v kombinaciji s samodejnim podajalnikom varnostnega pasu sta del tradicije znamke. Izbira materialov v kombinaciji z ročno izdelanimi dekorativnimi šivi so znak sodobnega luksuza.
Na novo razvita je inovativna drsna ploščica, ki je hkrati počivalo za roko. Prepoznava prstne geste, črke, številke in posebne znake. Z njim lahko vnašate podatke v kateremkoli jeziku, ki ga podpira sistem Audio 20 ali COMAND Online. Velik informacijski zaslon je delno integriran v sredinsko konzolo in navdušuje z visoko resolucijo in povezljivostjo. Zračniki s kovinskim izgledom dajejo armaturni plošči videz športnosti in ustvarjajo kontrast s toplim videzom drugih uporabljenih materialov.

Novi varnostni sistemi

Novi C 350 e prinaša asistenčne sisteme, ki jih poznamo iz razredov C, E in S. Premajhna varnostna razdalja je najpogostejši vzrok hudih nezgod. Serijsko radarsko podprto opozorilo pred trkom Collision Prevention ASSIST PLUS poveča varnost in udobje pri vožnji tako, da voznika opozori na premajhno varnostno razdaljo do sprednjega vozila in ob nevarnosti vozniku pomaga pri zaviranju.
Asistenčni sistem DISTRONIC PLUS avto ohranja na želeni hitrosti in samodejno uravnava razdaljo do vozil pred njim. Na novo integrirani krmilni samodejno zavira in v določenih območjih hitrosti tudi pospešuje. Aktivni asistent za ohranjanje smeri nenehno spremlja oznake na cestišču. Z rahlim tresenjem volana in zvočnim signalom opozori voznika, če ta nenamerno zapusti označen vozni pas. Na voljo je 360-stopinjski sistem kamer, ki iz ptičje perspektive prikazuje okolico vozila na prikazovalniku multimedijskega sistema COMAND Online.
Metka Kejžar, Autocommerce
Nadzor vseh štirih strani vozila poenostavi ocenjevanje situacije pri vseh vrstah manevriranja. Aktivni asistent za parkiranje s pomočjo pri parkiranju PARKTRONIC in kamero za vzvratno vožnjo, pomaga pri iskanju prostega parkirnega mesta, pri vzdolžnem in prečnem parkiranju ali zapuščanju parkirnega mesta. Novi C 350 e je na voljo tudi s projekcijskim zaslonom Head-up Display, ki pomembne informacije projicira na steklo v voznikovo vidno polje.
Anej Ferko, Autocommerce
Mercedes-Benz je na področju varnosti vedno postavljal standarde v svojem razredu. Že leta 1939 so inženirji pričeli s prvimi varnostnimi preizkusi in razvili prvi oddelek za razvoj varnosti. Deset let za tem so vsa vozila serijsko opremili z varnostnimi vrati, ki so se lahko odprla tudi po trku. Leta 1959 so pričeli s prvimi preizkusi trčenj.
Metka Kejžar in Andrej Bergant, Autocommerce
Vozila so preizkušali s pomočjo raketnega pogona, s spusti iz dvigala in z improviziranimi nesrečami. Velik korak k popularizaciji varnostnih sistemov je prinesel Mercedes-Benz leta 1978. Tedaj so predstavili prvi sistem ABS, ki je omogočal, da lahko voznih vozilo krmili tudi med zaviranjem.
Dragica Sušnik z novim mercedesom C350 plug in hybrid
Leta 1978 je sistem ABS postavil temelje za oprijem vozila v vseh pogojih. ABS je bil podlaga za sistem proti spodrsavanju koles ASR, ki je omogočal nadzor nad zdrsom pnevmatik tudi ob speljevanju. Leta 1981 so svetu predstavili svetovno revolucijo, razred S s serijsko vgrajeno zračno blazino ali 'airbag'. Leta 1995 so vozila imela možnost stranskih zračnih blazin in prvič še sistem ESP. Leta 2002 je razred S prinesel novo revolucijo, sistem PRE SAFE, ki skrbi za ublažitev posledic nesreče.

Sodobni luksuz

Tudi La Prairiejevo iskanje brezčasne lepote ima dolgo zgodovino. V začetku 80. let so znanstveniki v laboratorijih La Prairie začeli iskati revolucionarno nego kože, ki bi predstavila še neviden luksuz in zastavila mejnik v boju proti staranju kože. Odkrili so ekstrakt čistega kaviarja kot snov, ki premika meje anti-aginga in leta 1987 je nastala slovita Skin Caviar kolekcija, ki je takoj dobila privrženke zaradi svojih čvrstinih lastnosti, luksuzne teksture, sposobnosti, da napne kožo in daje dolgoročne rezultate.
Natali Duhovnik, Everet Group
Letošnjo jesen je kolekcija Skin Caviar nadgradila svojo linijo z izdelki Skin Caviar Luxe Cream Sheer, Skin Caviar Concealer Foundation SPF 15 in omejeno kolekcijo Caviar Spectaculaire. Linijo so osvežili, posodobili, ji dali novo teksturo in formulacijo, pri tem pa niso pozabili na bogato izročilo.
Kaviar je simbol prestiža in razkošja in tudi znanstveno so dokazani njegovi učinki, saj ima hranljive lastnosti in ugodne zdravstvene učinke, ki so jih poznali že v 4. stoletju predNow, with the new addition, women can choose the form they love best, or use them interchangeably for the change o našim štetjem. Vsebuje vitamine, minerale, aminokisline in omega-3 ter omega-6 maščobne kisline.La Prairie Skin Caviar Luxe Cream Sheer ima enake učinke kot originalna krema Skin Caviar Luxe, le da je sedaj na voljo v lahkotnejši različici ter teksturi.
Metka Kejžar, Dada Jerovšek in Katja Šafar
Tako kot krema ima čvrstilne učinke tudi novi prekrivni puder/korektor Skin Caviar Concealer Foundation SPF15, ki je tako kot negovalni izdelek zapakiran po novem v privlačno embalažo kobaltno modre barve in se nahaja v dragocenem lončku iz stekla baccarat. Že sam po sebi predtsvalja užitek, ko ga odpremo in nanašamo izbrani izdelek La Prairie. Zato partnerstvo teh dveh znamk na dogodku Intelligence Day ni bil naključje - za obema znamkama stojijo inovacije in obe predstavljata čisti prestiž, najboljše od najboljšega za končnega uporabnika.

Ni komentarjev:

Objavite komentar