petek, 04. september 2015

Mercedes-Benz Fashion Week prihaja v Ljubljano!

Dizajn je v avtomobilskem svetu, tako kot v modi, viden element uspeha znamke. Oblikovalci se pri svojem delu orientirajo po duhu časa in družbenih smernicah, ki poganjajo razvoj. In čeprav je moda običajno kratkotrajnejša od poželjivosti in modernosti avtomobilov Mercedes-Benz, zanjo ne vlada nič manjše zanimanje. Kar se je začelo leta 1996 z Mercedes Australian Fashion Week, je danes mednarodno priznana veriga tednov mode v metropolah, kot so Miami, Berlin, Sydney, Istanbul.
Ustvarjalna ekipa zato z velikim zanosom napoveduje prihod Mercedes-Benz Fashion Weeka v Ljubljano! Ta imenitni dogodek se bo odvijal med 28. in 31. oktobrom letos v Cankarjevem domu. Nemški proizvajalec avtomobilov je skozi lastne modne tedne lansiral svoje izjemno priljubljene modele in medije, poznavalce ter obiskovalce navduševal z elegantnimi prehodi med prestižno znamko ter drznimi modnimi izhodi in kampanjami. MBFW se napaja iz najprodornejših modnih oblikovalcev, urednikov najbolj prestižnih modnih revij in modelov. Svoje ime sta med drugimi ob znamki MBFW podpisala ikona francoske izdaje revije Vogue, Carine Roitfeld in nizozemska manekenka Lara Stone.
Mercedes-Benz Fashion Week v Ljubljano prihaja premierno, zato so pričakovanja visoka. Več kot deset domačih in tujih modnih oblikovalcev bo predstavilo svoje kolekcije pomlad/poletje 2016. Ustvarjalna ekipa poleg modnih revij, ustvarjalnih delavnic in predavanj ter ekskluzivnih družabnih večerov, napoveduje posebno presenečenje znamke Mercedes-Benz. Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana želi z licenčnim formatom in lokalnimi znanji ter partnerji projekta prispevati k prepoznavnosti modnega ustvarjanja ter spodbujanju novih kreativnih rešitev. V tem pogledu je teden mode tudi izjemna priložnost za lokalne modne oblikovalce in ustvarjalce, da se predstavijo mednarodni areni poznavalcev mode, publicistov, komentatorjev, stilistov in seveda kupcev.
Ula Spindler, poslovna direktorica Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, je dejala: "Vsak ima svoje sanje. Z Mercedes-Benz Fashion Week bomo uresničili pričakovanja mnogih ter izjemnim ustvarjalcem, projektnim partnerjem ter znamkam ponudili priložnost za priključitev temu izjemnemu formatu." Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je premium teden mode, ki v ospredje postavlja lokalne in regijske modne ustvarjalce. Zvezde MBFWLJ bodo mednarodno nagrajeni oblikovalci, ki s svojimi potrditvami sodelovanja že prispevajo k prepoznavnosti dogodka Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana v evropskem prostoru. Kreativni in umetniški direktor Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana bo Sašo Radovič.
Metka Kejžar, vodja marketinga in odnosov z javnostmi, je ta velik uspeh za uradnega zastopnika vozil Mercedes-Benz v Sloveniji, družbo Autocommerce, pospremila z besedami: "V Ljubljano prihaja uradni Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana. Z mednarodno nagrajenimi oblikovalci, vodilnimi predstavniki znamke Mercedes-Benz bomo modnim navdušencem ponudili prvovrstno izkušnjo znamke. Zelo nas veseli tudi dogovor z izbranimi projektnimi partnerji, kjer bi izpostavila Cankarjev dom, družbo za komunikacijski menedžment Pristop ter kreativnega in umetniškega direktorja MBFWLJ, Sašo Radoviča."
Načrtovana sta dva dogodka letno, jesenski in spomladanski. Prvi je načrtovan kot tridnevni dogodek mode v Cankarjevem domu. Generalna direktorica CD, Uršula Cetinski, je zaupala: "Res smo veseli dogovora za organizacijo MBFWLJ v osrednji slovenski kulturni ustanovi. S partnerji bomo pričakovanja pretvorili v tri izjemne večere!" Sledite tudi vi Mercedes-Benz Fashion Weeku na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Ni komentarjev:

Objavite komentar