ponedeljek, 21. september 2015

Dvignite svojo imunost v prvih hladnejših dneh

Po vse prekratkem, a na srečo toplem poletju so že prišla prva mrzla jutra, dnevi bodo vse krajši in hladnejši, za marsikoga to ne pomeni le konec vedrejšega počutja, ampak tudi resnejši padec imunskega sistema. Žal, spet prihaja najbolj zoprn del leta, s katerim so na pohodu tudi razne viroze, prehladi in že čez nekaj mesecev tudi gripa.
Čeprav v septembru še vedno uživamo v toplih pozno poletnih dnevih, strokovnjaki pravijo, da je prav sedaj čas, da povečamo vnos vitaminov in mineralov ter okrepimo imunski sistem in ga pripravimo na jesenske izzive. Nutricionisti priporočajo že od začetka septembra povečan vnos vitaminov in mineralov, ki bodo okrepili imunski sistem, dokler še ni prepozno, ter zmanjšali verjetnost obolevanja za prehladi in virusnimi ter bakterijskimi okužbami.
Pri krepitvi imunskega sistema imajo najpomembnejšo vlogo vitamini C, D, E in cink, ki se priporočajo jemati skupaj zaradi sinergijskega delovanja, medtem ko so za hitrejše okrevanje in krajši čas bolezni najpomembnejši vitamini B kompleksa ter minerali kot so železo, magnezij in selen. Visoke koncentracije vitamina C in D z dodatkom vitamina E ter cinka, najpomembnejšega minerala za krepitev imunosti, so koktejl zdravja, ki bo zmanjšal verjetnost obolevanja za prehladi in gripami ter zmanjšal njihovo trajanje in resnost bolezni, ko do te pride.
Takšna močna kura zdravja se nahaja v Spring vitamins & minerals prehranskem dopolnilu za ženske z optimalno koncentracijo vitaminov in mineralov, ki jih telo potrebuje za obrambo pred okužbami, vračanje energije in normalno delovanje organizma. Ti močni antioksidanti so prva obrambna linija pred jesenskimi virusi in bakterijami. Največja zvezda obrambe je vitamin C, ki pomaga belim krvničkam (levkocitom) v boju proti virusnim okužbam kot sta gripa in prehlad. Znano je, da telo med okužbo pospešeno izčrpava zaloge vitamina C, ki ga je zato potrebno dodatno uživati pred in med trajanjem bolezni.
Drugi najpomembnejši obrambni vitamin je vitamin D, ki se običajno tvori v naši koži pod vplivom sonca, zaradi pomanjkanja tega v hladnih mesecih leta pa se priporoča vnos vitamina D skozi prehrano ali prehranska dopolnila za ohranitev in zaščito imunskega sistema, gostote kosti in mišičevja. Vitamin E kot močan antioksidant, poleg tega, da ščiti celice pred poškodbami in omogoča njihovo optimalno delovanje ter na ta način ohranja dober imunski sistem, je hkrati tudi bistvenega pomena za zdravje in lepoto kože, las in nohtov.
Cink je najpomembnejši mineral v boju proti okužbam; pri kroničnih vnetjih spodbudi delovanje imunskega sistema in je hkrati tudi močan antioksidant. Spring vitamins & minerals bo okrepil imunski sistem, medtem ko bo obenem spodbujal procese proizvodnje energije ter pozitivno deloval na zdravje in lep izgled kože, las in nohtov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar