petek, 18. september 2015

Alaïa: prvi parfum kultnega pariškega oblikovalca

Alaïa je ime, ki ga povezujemo z najbolj drznimi modnimi kreacijami visoke mode za sodobne boginje glamurja. Njegova prva dišava je taka, kot lahko pričakujemo samo od vrhunskega umetnika - je brezčasna, omamna, posebna. To je Alaïajeva osebna vizija ženstvenosti, oda boginji in haute couturju. Tisti, ki smo se predvčerajšnjim zbrali na predstavitvi prvega parfuma Azzadinea Alaïe, smo bili več kot upravičeno počaščeni. Gre za nadvse elegantno zapeljivo cvetno dišavo z akordi usnja.
Alaïa Paris je mednarodno znana pariška modna hiša in Azzedine Alaia slovi kot svoboden, brezčasen umetnik in nevsiljiv modni genij. Takšna je tudi steklenička njegove prve dišave, katere oblika izhaja iz razpoznavnega Alaïa vzorca. Za modnega genija sta značilni dve ikonski barvi: črna in nude, tako je tudi pri embalaži parfuma in steklenički. Alaïa nude barva na zunanji embalaži predstavlja zapeljivost gole kože. Dovršeni geometrijski vzorci na steklenički so tipični za Azzedinea Alaïo, ki pogosto uporablja ta geometrijski lasersko rezan vzorec na pasovih in čevljih. Obenem zakriva in odkriva delčke kože, skozi male odprtinice v vzorcu. Prenesen na stekleničko, 'Alaïa laser-cut' vzorec odkriva tekočino v steklenički. Pokrovček je prepleten z zlatimi nitmi.
Azzedine Alaïa je eden redkih couture umetnikov, ki še ustvarja. Že kot otrok je bil očaran nad ženskami, ki so ga obkrožale skozi življenje. Ženska mu predstavlja inštrument, na katerega lahko zaigra vedro in živahno melodijo, ki vzbudi hrepenenje. Bolj kot modne hiše, pri katerih je začel s svojim delom, ko je prišel v Pariz, so bile zanj in njegovo kariero pomembne te ženske. One so bile vedno njegov navdih.
Kot princ oblikovanja ready-to-wear mode, ki je črpala navdih v zavedanju silhuete telesa, Alaïa vse kreira in oblikuje sam z neverjetno tehniko in nenehno pozornostjo na detajlih. Ohranil je bistveno točko iz oblikovnih študij, ustvarja skulpture, ki se premikajo in so polne življenja. Njegove obleke se oklepajo telesa in s tem na nek način odkrivajo in prikrivajo lepoto ženske anatomije. Resnica je v tem, da ženske ljubijo Alaïa obleke, ker jim le te to ljubezen vračajo. Ta vez, ki jo je oblikovalec ustvaril med obleko in žensko je magična.
Alaïo ponavadi organizira svoje modne revije na Rue de Moussy teden ali celo mesec za tem, ko to storijo drugi modni oblikovalci. To stori šele takrat, ko se čuti pripravljenega. Resničen umetnik! Naomi Campbell, Rihanna, Stephanie Seymour, Alicia Keys, Tina Turner, Michelle Obama, vse imajo skupno to, da so Alaïa ženske. Njegov ustvarjalni atelje La Maison Alaia, na 7 Rue de Moussy v pariški četrti Marais je epicenter mode v vseh pomenih te besede. S tem izjemnim parfumom slovitega oblikovalca imamo tudi navadne smrtnice priložnost, da okusimo filozofijo modne hiše Alaïa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar