četrtek, 20. avgust 2015

Sony Mobile je predstavil SmartBand 2

Obsedeni z rezultati, športanjem, nadzorom ali vsemi tremi naštetimi? Potem vas bo razveselilo, da je Sony Mobile danes predstavil SmartBand 2, napravo za beleženje življenja z več senzorji, ki zagotavlja kompleten vpogled v nivo vaše športne pripravljenosti. "Ustvarjamo najnaprednejše nosljive naprave v tej sekciji trga. SmartBand 2 prinaša in naredi biometrične podatke pomembne za uporabnike znotraj Lifeloga," je pojasnil Kaz Tajima, višji podpredsednik, vodja kreativnega dizajna uporabniške izkušnje in planiranja pri Sony Mobile Communications.
"Ne le da predstavlja močno vizijo, kako se uporabniki lahko naučijo več o sebi, omogoča nam raziskovanje novih priložnosti z našimi razvojnimi partnerji." Znotraj SmartBand modularnega jedra se spremlja pulz in HRV (heart rate variability), kar omogoča merjenje celotne ravni športne pripravljenosti in stresa skozi dan. SmartBand 2 samodejno beleži aktivnosti, kot so hoja, tek in drugi športi, medtem pa med vsako vadbo določa tudi srčni utrip.
Sonyjeva priljubljena aplikacija Lifelog pomaga uporabniku spremljati napredek z vpogledi za primerjavo, kar ga še dodatno motivira. Užival bo lahko morda tudi v boljšem nočnem počitku, saj SmartBand 2 zagotavlja uvid v spanje s samodejnim zaznavanjem spanja: funkcija pametne budilke nežno budi ob najboljšem času, ki je izračunan glede na cikel spanja. SmartBand 2 mu omogoča, da nikoli ne zamudi klica, sporočila, elektronskega sporočila ali tvita z nežnimi vibracijskimi obvestili in svetlim utripanjem RGB LED lučk.
Omogoča mu preprost nadzor glasbe na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku z enostavnimi dotiki za predvajanje, pavzo ali preskok na naslednjo skladbo. Prav tako ne bos nikoli več izgubil svojega pametnega telefona ali tabličnega računalnika Xperia, saj bo SmartBand 2 zavibriral in ga opozoril, ko bo oddaljen več kot deset metrov od povezane naprave.
SmartBand 2 doseže kapaciteto polne baterije v približno eni uri, zdrži pa celo do dveh dni. S trpežnim silikonskim ohišjem, dolgim delovanjem baterije in vodoodpornostjo IP68 (kljub micro USB vhodu brez pokrova), se lahko SmartBand 2 nosi kjerkoli in kadarkoli. Ni ravno moja osebna ideja kakovostnega preživljanja prostega časa, saj sem precej old school generacija, ki da več na nemoteč mir (po možnosti stran od ljudi), kot na privezanost na tehnologijo, a saj veste, kaj pravijo - vsakemu svoje.
SmartBand 2 ima kovinsko sponko za enostavno in varno zapenjanje. Na voljo ob predstavitvi v beli in črni barvi, v kratkem pa pride tudi v dveh dodatnih živih barvah, pink in indigo. SmartBand 2 so predstavili v 60 državah po svetu, cena je nastavljena na približno 119 evrov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar