sreda, 19. avgust 2015

Novi mercedes C kupe bo očaral s športnim značajem

Skladno s filozofijo 'najboljše ali nič' je družina razreda C postala bogatejša za novi kupe. Atletsko športen značaj, privlačna zunanja podoba in najboljši materiali v notranjosti so popotnica za novo definicijo modernega luksuza. Kupe razreda C združuje eleganco in športnost. Kot prvi v razredu je na voljo tudi z zračnim vzmetenjem. Skupaj z izjemno aerodinamiko, zmogljivimi in učinkovitimi motorji ter asistenčnimi sistemi zadnje generacije je C kupe postavil nove standarde v svojem razredu.
"Novi C kupe nadaljuje našo filozofijo kupejev. Združuje izjemno podobo s športnostjo in modernim luksuzom. C kupe jasno združuje stil z užitki v vožnji," je ob predstavitvi povedal dr. Thomas Weber, član uprave Daimler, odgovoren za raziskave in razvoj. Kupe predstavlja najbolj športno različico razreda C. Športni sprednji del dopolnjuje maska v podobi 'diamond grill', ki že postaja prepoznavni element vozil mercedes.
Novi kupe je 60 milimetrov daljši od predhodnika in si podobo deli z geni velikih mercedesovih kupejev. Strešna linija je 15 milimetrov nižja v primerjavi z limuzino in v kombinaciji s serijskimi 17-palčnimi platišči oblikuje športen značaj. Zadek novega kupeja C z ravnimi zadnjimi lučmi s svetilnimi diodami deluje mogočno in živahno. Zunanji ogledali sta pritrjeni neposredno na vrata brez okvirja. Ni lahko umakniti pogleda. Toda želja, da bi novi razred C kupe doživeli med vožnjo, je vendarle močnejša.
Mercedes-Benz C-Class Coupé C 250 d 4MATIC, karoserija v barvi hyacinth red, interier usnje v barvi porcellain/black
Notranjost je taka, kot uporabnik zahteva od zvezdinih vozil. Nova oblikovalska filozofija je povezala čustvenost, ki se izrazi v podobi avta, enostavno upravljanje in samo najboljše materiale. Športna prednja sedeža v kombinaciji s samodejnim podajalnikom varnostnega pasu sta del bogate tradicije znamke (električni podajalnik varnostnega pasu je že leta 1984 prinesel kupe razreda E 124). V kombinaciji z ročno izdelanimi dekorativnimi šivi so del sodobnega prestiža. Na novo razvita je tudi inovativna drsna ploščica, ki je hkrati počivalo za roko. Prepoznava prstne geste, črke, številke in posebne znake. Z njim lahko vnašate podatke v katerem koli jeziku, ki ga podpira sistem Audio 20 ali COMAND Online.
Mercedes-Benz C-Class Coupé C 300, barva selenit grey, notranja oprema z usnjem v odtenku cranberry red
Velik informacijski zaslon je delno integriran v sredinsko konzolo in navdušuje z visoko resolucijo in povezljivostjo. Zračniki s kovinskim izgledom dajejo armaturni plošči videz športnosti in ustvarjajo kontrast s toplim videzom drugih materialov v notranjosti.
Opcijski paket za vozno dinamiko AIRMATIC vključuje zračno vzmetenje AIRMATIC z zveznim uravnavanjem blaženja in ponuja doživetje vožnje po želji. Zračno vzmetenje je prvič na voljo v tem razredu. S kontrolnikom DYNAMIC SELECT lahko voznik izbira med petimi različnimi voznimi programi: Eco, Comfort, Sport, Sport+ in Individual. Program Sport+ zaradi športnega podvozja Set-up, spontanega odzivanja na plin in prestavljanja samodejnega menjalnika ponudi vozniku čisti užitek in maksimalno prečno dinamiko.
Novi Mercedes-AMG C 63 kupe in model S sta visoko učinkovita s 375 kW (510 KM) in 700 Nm navora, s sprednjim odbijačem AMG s krili v obliki črke A in mišičastim zadkom. Navdušujoči športni sedeži s specifično sedežno grafiko AMG in z izboljšano stransko oporo so navdih dobili v dirkalnikih Formule 1. Funkcija Race start omogoča optimalno elektronsko speljevanje vozila.
Novi kupe razreda C prinaša asistenčne sisteme, ki jih poznamo iz razredov C, E in S. Premajhna varnostna razdalja je najpogostejši vzrok nezgod. Serijsko radarsko podprto opozorilo pred trkom Collision Prevention Assist Plus poveča varnost in udobje pri vožnji, ker voznika opozori na premajhno varnostno razdaljo do sprednjega vozila in ob nevarnosti vozniku pomaga pri zaviranju. Asistenčni sistem Distronic Plus vozilo ohranja na želeni hitrosti in samodejno uravnava razdaljo do vozil pred njim.
Na novo integrirani krmilni asistent vozniku še dodatno pomaga ohranjati smer. V zastoju ter pri ustavljanju in speljevanju v gostem prometu ta sistem razbremeni voznika, saj vozilo samodejno zavira in v določenih območjih hitrosti pospešuje. Aktivni asistent za ohranjanje smeri spremlja oznake na cestišču. Z rahlim tresenjem volana in zvočnim signalom opozori voznika, če ta nenamerno zapusti označen vozni pas.
Na voljo je 360-stopinjski sistem kamer, ki iz ptičje perspektive prikazuje okolico vozila na prikazovalniku multimedijskega sistema COMAND Online. Aktivni asistent za parkiranje s pomočjo pri parkiranju Parktronic in s kamero za vzvratno vožnjo pomaga pri iskanju prostega parkirnega mesta, ter tudi pri vzdolžnem in prečnem parkiranju ali zapuščanju parkirnega mesta. Vozilo samodejno usmeri v parkirno mesto tako, da namesto voznika prevzame nadzor nad krmiljenjem in zaviranjem.
Novi kupe razreda C je na voljo s projekcijskim zaslonom Head-up Display, ki pomembne informacije projicira na steklo v voznikovo vidno polje. Razred C kupe je torej pravi pionir na področju varnosti in tako pravi predstavnik znamke Mercedes-Benz, video pa si lahko ogledate na zgornjem posnetku s kanala YouTube. Športni lepotec bo v prodajnih salonih na voljo decembra letos.

2 komentarja:

  1. Kaj pa vem, nisem padel na hrbet, če bo pod 30 jurjev.... mogoče :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nah, tole bo kar nekaj čez 30 jurjev :)

      Izbriši