nedelja, 02. avgust 2015

FerFud, najbolj fini grižljaji po fer ceni

FerFud je nova kulinarična izkušnja, ki na različnih lokacijah po Sloveniji ponuja fine grižljaje po fer ceni. Je uresničitev sanj dveh svežih obrazov na slovenski kulinarični sceni, Mitje in Janeza, ki ulične grižljaje pripravljata s strastjo do obujanja tradicionalnih slovenskih jedi, na kul, urbani način. Ljubiteljem ulične hrane želita približati kakovostno kulinariko po fer ceni. Ker pa je fer, da se pri tem dobro ustvarja tudi za druge, bodo vsi prihodki namenjeni v podporo projektu Botrstvo v Sloveniji.
od leve proti desni: Mitja Horvat, Lejla Helbl, Luka Jezeršek, Janez Karlin
Mladi chef Mitja Horvat in njegova 'desna roka' Janez Karlin sta junija začela svojo veliko kulinarično avanturo po Sloveniji. FerFud 'foodtruck', ki ponuja kakovostno ulično prehrano, sta parkirala na ljubljanski tržnici in obiskovalcem prvič postregla s finimi grižljaji, slovenskimi tradicionalnimi jedmi, pripravljenimi na sodoben način. Obiskovalce sta navdušila s prefinjenimi okusi, kakovostjo in inovativnim načinom plačila. Plačate namreč toliko, kot želite, ali s #FerFud objavo na Facebooku in Twitterju.
Pod mentorstvom mojstra Luke Jezerška in s Hoferjevimi sestavinami bosta fine grižljaje, po fer ceni, ponujala tudi v drugih krajih po Sloveniji, vsi FerFud prihodki pa bodo namenjeni v dobrodelne namene.
Obetavni chef Mitja Horvat je o projektu, ki pomeni uresničitev njegovih sanj, povedal: "S kulinariko se druživa, odkar sem kot dijak zašel v gostinstvo. Ker sem po srcu in duši tudi športnik, sem se vrgel v strastno ustvarjanje zdravih, a hitro pripravljenih jedi. Kot pravijo, prazna vreča ne stoji pokonci. In tako sem se podal na ulice. Ker le s finimi uličnimi grižljaji lahko ljudem približam pomen dobre hrane in hkrati širim pozitivno energijo. Življenje je le eno in jaz sem se odločil, da ga z uresničitvijo svojih sanj zajemam z veliko žlico!"
Razloge za to, da se je podal v svet kulinarike, je Janez Karlin strnil takole: "Krivim dedkove domače enolončnice in okušanje bratovih mojstrovin. Brez njih verjetno ne bi postal neutruden raziskovalec vedno novih kombinacij okusov in ustvarjalec umetnin na krožniku. Trudim se, vse dokler jedi ne izpopolnim do konca. In ko jo postrežem in ob tem vidim v očeh ljudi neizmerno zadovoljstvo, je to vse, kar potrebujem. Rad se sproščeno družim in odkrivam vedno nove hobije; veste, lahko sem tudi bobnar in žongler. A tisto, kar me najbolj osrečuje, je ustvarjanje nasmeha z dobrimi jedmi."
Navdušenci nad uličnimi grižljaji, ljubitelji tradicionalnih slovenskih jedi in tisti, ki so v koraku s trendi in iskanju dobrega tudi za druge, bodo lahko FerFud spremljali na spletni strani www.ferfud.si, FerFud Facebook strani ali @FerFud Twitterju. Seznam lokacij in prireditev, na katerih se bo moč okrepčati s finimi grižljaji po fer ceni, se bo dopolnjeval in osveževal. Na vsaki lokaciji bo FerFud postregel z okvirno 250 porcijami dnevno. Plačilo je možno z objavo na družbenih omrežjih, ki jo oddate s spletne strani www.ferfud.si in prejmete QR kodo, jo nato pokažete Mitji ali Janezu in okusite fini grižljaj. Druga možnost je plačilo po želji, kjer znesek v evrih določite sami, glede na to, koliko se vam zdijo fini grižljaji vredni.
Da so fini grižljaji ne samo slastni, temveč tudi kakovostni, zagotavlja Hofer, ki je k projektu pristopil kot dobavitelj in partner. "FerFud je projekt od ljudi za ljudi. Zgodba mladih kuharjev Mitje in Janeza, da obudita naše brbončice s slovenskimi tradicionalnimi jedmi na 'street food' način, je izjemna, izjemen pa je tudi namen samega projekta, to so fini grižljaji iz kakovostnih Hoferjevih sestavin, vse skupaj z dobrodelno noto, saj bodo šla celotna zbrana sredstva iz projekta v namen Botrstva. Prijazno vabimo na najbolj fer kulinarično izkušnjo na slovenskih ulicah z namenom,” je dodala Lejla Helbl, pristojna za marketing in komunikacije v Hoferju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar