četrtek, 09. julij 2015

Top filmske novosti v juliju in avgustu

Kje se boste hladili letos? Nekateri se bomo tudi v kinu! Kot ste morda opazili v preteklih mesecih, je letošnje leto na filmskem področju res izjemno. Filmska vročica, ki nas je zajela, pa nikakor ne pojenja, ampak tudi čez poletje obljublja še več zabave v prijetno ohlajenih kinodvoranah. O filmu Terminator:GENISYS sem že pisala tukaj, zato se ne bom ponavljala, vabim vas le v kinematografe, kjer je film v polnem (akcijskem, seveda) zagonu. Je pa sanjska humoristična ekipa skušala v filmu Razuzdanka dokazati, da je monogamija nerealna (film pride na naša platna 30. julija).
Kmalu zatem nas čaka še nova in vznemirljiva misija z agentom Ethanom Huntom na čelu: Misija: Nemogoče - Odpadniška nacija (z rdečo zabeležite 6. avgust). Tu je še prva samostojna avantura rumenih ljubiteljev banan, ki so vam ukradli srce v uspešnici Jaz, Barbara in sicer film Minioni (13. avgust.); sledi neverjetna zgodba "najbolj nevarne glasbene skupine na svetu", ki je sprožila družbeno revolucijo: Straight Outta Compton (20. avgust); cineastično poletje pa se bo končalo z znanstvenofantastično komedijo, ki ima vse, kar hočemo. Film z naslovom Kar hočeš štarta 27. avgusta.
Sedaj pa le malo pobliže poglejmo dve uspešnici, ki nas čakata najprej: film Razuzdanka, z originalnim naslovom Trainwreck, v glavni vlogi gosti trenutno najbolj vročo komedijantko Amy Schumer, ki trdi, da monogamija ni realna. Humoristični tandem Judd Apatow in Amy Schumer predstavlja ultra zabavno zgodbo o odraščanju ženske, ki se nikoli ne opraviči za svoja dejanja, četudi bi bilo to včasih res upravičeno.
Amy je njen oče že kot majhni deklici vcepil idejo, da je monogamija nekaj popolnoma nerealnega. To prepričanje je kasneje postalo moto njenega odraslega življenja, ki je sicer polno zabave in uživanja, vendar brez kakršnihkoli obveznosti ali česarkoli, kar bi vsaj približno dišalo po resnem razmerju. Ima dobro službo kot novinarka pri moški reviji, lepo stanovanje in vso svobodo, zato je prepričana, da ji absolutno nič ne manjka. V svoj življenjski slog podvomi šele takrat, ko v okviru službe spozna prijetnega športnega zdravnika, s katerim mora opraviti intervju...
V filmu Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija (MISSION: IMPOSSIBLE - Rogue Nation) se 6. avgusta Tom Cruise vrača v ikonski vlogi neustrašnega in iznajdljivega agenta Ethana Hunta. Kar 19 let po prvem delu akcijske franšize se obeta novo poglavje dih jemajočih prizorov na robu mogočega. Tom Cruise je tudi tokrat vztrajal pri snemanju vratolomnih pustolovščin brez dvojnika.
Enota za nemogoče misije se bo v prihajajočem petem delu soočila z njihovo daleč največjo grožnjo. Na muho jih bo vzel Sindikat, skoraj mistična organizacija morilcev in odpadniških agentov, ki so skrenili s poti. So namreč enakovredno izurjeni in prav tako smrtonosni. Po uradni razpustitvi ENM Ethan zbere svojo ekipo za morda zadnjo in brez dvoma najbolj nevarno misijo – za vsako ceno morajo dokazati obstoj skrivnega Sindikata in ga uničiti.
Če še niste imeli načrtov za na začetku navedene datume, zdaj seveda veste, kje boste - v kinu, v družbi odličnih filmov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar