nedelja, 26. julij 2015

Kako narediti popoln selfie?

Selfie oziroma poslovenjeno 'sebek' je način, s katerim svetu lahko pokažemo svojo samozavest in modni čut. Predsedniki, zvezdniki, dedki v domovih za ostarele... ni ga, ki danes ne bi vedel, kaj je selfie ali pa se sam fotografiral na ta način. Tu je nekaj pravil, kako na fotkah zares zablesteti:
hm, le kako posneti popoln selfie?
1. Pazite na dobro svetlobo
Dobra svetloba je pomembna za dobro fotografijo. Pri delanju selfieja ni nič drugače. Če se slikate v temni sobi ali pa v sobi z neonsko lučjo, selfie ne bo izpadel tako dobro, kot če bi se slikali na naravni svetlobi. Z dnevno svetlobo bo selfie najboljši kar je lahko. Zato se poskušajte slikati zraven okna ali zunaj. Ko se slikate, upoštevate naslednje: sonce ali drug vir svetlobe imejte pred seboj, malo nad nivojem oči. Tako bo svetloba osvetlila in olepšala vaše obrazne poteze. Razmislite o uporabi zavese, da razširite sončno svetlobo. To bo naredilo svetlobo mehkejšo. Umetno svetlobo uporabite, da se znebite senc. Če nimate te možnosti, uporabite aplikacijo za barvno korekcijo slike. Ne uporabljajte bliskavice. Si želite rdeče oči na fotografiji?
2. Uporabite kamero zadaj
Vse več pametnih telefonov ima kamero spredaj in zadaj. Za selfieje uporabite tisto zadaj, saj dela slike z boljšo resolucijo.
3. Če se le da, ne uporabljajte ogledal
Ob slikanju ob ogledalu se ne morete izogniti zrcalni sliki. Videla se bosta kamera in aparat (kar mogoče ni slabo, če ste nanj ponosni...) in najverjetneje bo na sliki odsev bliskavice. Vedno v sliko zajemite celoten obraz.
4. Kakšno je ozadje?
Tudi ozadje naj bo zanimivo in lepo, ne glede na to ali se slikate zunaj ali notri. Narava je vedno super ozadje. Poleti in spomladi se lahko slikate zraven grmovja cvetočih rož, jeseni ujemite v sliko barvno listje, pozimi pa veličastnost ledu in snega. Če vas narava ne privlači, se slikajte notri. Ampak najprej uredite in pospravite sobo. Če na primer radi berete, se slikajte s kupom knjig.
5. Pozor, vsiljvici na sliki
Lahko gre za družinske člane ali psa, ki se je odločil prav v tem trenutku opraviti potrebo na zelenici za vami. Zato se, še preden naredite selfie, prepričajte, da v bližini ni ničesar, kar bi lahko pokvarilo sliko. Če se prikrade vsiljivec v selfie, ponovite slikanje. Vseeno, včasih vsiljivci slike naredijo veliko zanimivejše! Presodite, ali je vsiljivec selfie popestril ali bi bil posnetek boljši brez njega.
6. Več nas je, bolj je veselo
Ni treba, da ste na selfieju sami. Zgrabite prijatelje, družinske člane, psa ali nekoga, ki vam je všeč in naredite selfie. Slika bo tako vizualno zelo zanimiva in zabavna. Več je ljudi na sliki, večja možnost je, da jo bodo prijatelji delili. Tako pa se poveča tudi možnost za FB ali instagram všečke. Če to počne Barack Obama ali slavni na oskarjih, lahko tudi vi. In če dolžina rok zataji, pač uporabite selfie-stick!
Kateri telefon je za selfieje odličen? Novi Huawei P8 je pameten telefon z elegantnim dizajnom in tehnološko popolnostjo. Ena njegovih največjih odlik je revolucionarna zmogljivost fotografiranja v slabo osvetljenih pogojih. V uvodnem selfieju sem torej izpolnila vse naloge: izbrala sem dnevno svetlobo, za ozadje je 'služila' narava oziroma okolica Zake na Bledu, uporabila sem kamero zadaj, nivo lepote sem nastavila na (skoraj) maximum in, ah, najpomembnejše, na srečo sem imela na testu novi Huawei P8, zato naloga skoraj ni mogla spodleteti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar