nedelja, 12. julij 2015

Chopardov unikat: Superfast Chrono Porsche 919 Only Watch 2015

Za šesto dobrodelno dražbo, katere izkupiček gre za raziskave mišične distrofije, je ženevski draguljar in urar Chopard razkril izjemen moški kronograf Superfast Chrono Porsche 919 Only Watch 2015, z edinstvenim dizajnom, v tankem in elegantnem ohišju, pod katerega se je podpisal Mark Webber, dirkalni šampion, ki je osvojil že vrsto zmag in je Chopardov uradni ambasador.
Only Watch so lansirali, da bi proslavili partnerstvo med Chopardom in Porsche Motorsport na svetovnem vztrajnostnem prvenstvu World Endurance Championship (WEC), na katerem se je nemški avtomobilist vrnil kot veličasten zmagovalec, po tem, ko na tekmah ni bil prisoten kar 16 let in po dvojni zmagi na dirki 24 ur Le Mansa 2015. Superfast Chrono Porsche 919 Edition je kot simbol tega partnerstva naredil izjemen vtis, nova verzija Only Watch pa simbolizira srečanje dveh pionirskih podjetij, vsako od njih je na svojem področju znanitelj revolucije in napredka, obenem pa sta se združili skupaj s šampionom Markom Webbrom za dober namen.
Novi Superfast Chrono Porsche 919 Edition Only Watch 2015 je izdelan iz titanija, ki ga prekriva plast DLC (DLC je kratica za 'Diamond Like Carbon', karbon, po trdnosti podoben diamantu, op.), s številčnico premera 45 mm, poganja ga Chopardov precizni mehanizem, sam dizajn pa se je navdihoval pri avtomobilu Porsche 919 Hybrid, na difuzorje na zadku avtomobila spominjajo tudi črte na številčnici ure. Ura je vodotesna do sto metrov globine, pašček je izdelan iz materiala, ki spominja na gume na bolidu, ki morajo zdržati ekstremno visoke hitrosti. Unikatna ura je tako estetsko fascinantna, kot je tehnološko dovršena.
Pogon ure ima 60 ur rezerve, preden je treba kronograf ponovno 'naviti' in kot rečeno, pri obliki je sodeloval Mark Webber, dirkač, ki v Formuli 1 tekmuje že 12 sezon, ki se je ovenčal z devetimi Grand Prix zmagami in 11 najboljšimi štartnimi položaji ter še mnogimi drugimi dosežki v svetu avtomobilističnih dirk. Webber se je Porschejevemu dirkalnemu moštvu pridružil lani, njegov podpis pa krasi tudi ohišje ure na zadnji strani, na kar bo novi lastnik ure nedvomno ponosen.
Ko so ga pri Chopardu povabili k sodelovanju za Only Watch 2015, ni okleval. "Ustvarili smo unikatno uro z materiali, ki so identični tistim v dirkalnem avtomobilu, to sta titanij in karbon. Srčno upam, da bo plod našega sodelovanja čim več prinesel dobrodelni organizaciji in da bo bodoči lastnik te ure nanjo ponosen in pri nošenju vsaj tako srečen, kot sem bil jaz, ko sem lahko sodeloval pri tem plemenitem dejanju. Vabim vse oboževalce izjemnih ur in ljubitelje dirk, da sodelujejo pri dražbi."
Seveda bodo morali dražitelji imeti kar nekaj pod palcem, saj lastništvo nove ure nikakor ne bo poceni. V kolikor imate kar nekaj denarja odveč, ste vabljeni na dražbo, ki bo potekala 7. novemebra letos v Ženevi, pod pokroviteljstvom avkcijske hiše Phillips. Ta prodaja bo zaznamovala uvod v izjemen teden za dražitelje ur, saj je kar 40 svetovnih vodilnih urarskih hiš podarilo izjemen kos visokega urarstva v enak plemeniti namen - za monaško združenje proti mišični distrofiji, ta je še vedno premalo raziskana genetska nevromišična bolezen, ki prizadene okoli četrt milijona otrok, najstnikov in mlajših odraslih po svetu in povzroči napredovano propadanje muskulature.

Ni komentarjev:

Objavite komentar