ponedeljek, 20. julij 2015

ECO FESTIVAL obeta žurerski vikend

Osrednji slovenski poletni elektronski glasbeni festival bo med 24. in 26. julijem 2015 v idiličnem Opatjem Selu pri Novi Gorici gostil več kot 70 didžejev s štirih celin, med njimi bodo tudi grammyjevec Dubfire (Deep Dish), tehno pionir Jeff Mills in Sam Paganini. Po vrsti že 7. izdaja enega najbolj prepoznavnih srečanj ljubiteljev tršega tehna v srednji Evropi bo ponovno ponudila dober pregled slovenske in regionalne scene, po kakovosti in imenih najboljši program doslej in nov oder, Voodoo Garden za ljubitelje psy-tranca.
tehno legenda Jeff Mills
Detroitski pionir Jeff Mills bo na Kras še enkrat spustil pionirski duh tehna iz časov, ko je le-ta pobegnil iz stekleničke in se podal na osvajalski pohod po svetu. Njegov naslednik, Dubfire iz dueta Deep Dish (ki je prejemnik grammyja), bo odvrtel vizijo sodobnega tehna, ki jo širi s svojim kolektivom Sci+Tec.
Sam Paganini, novi ljubljenec tehno množic
Ljubitelji tršega zvoka pričakujejo britansko-portugalski duo The Advent vs. Industrialyzer, kot zadnji težkokategornik pa se falangi priključuje Sam Paganini, junak založb Drumcode, Cocoon in Plus 8.
The Advent
Ena večjih osvežitev letošnjega ECO Festivala in poletne festivalske ponudbe nasploh bo Voodoo Garden – Psy Trance Stage, na katerem se bo predstavil cel ducat mojstrov žanra, ki je tudi pri nas že dobil domovinsko pravico. Posebnost letošnje izdaje bodo tudi predstavitve oz. 'showcasi' najbolj obetavnih domačih tehno kolektivov Innocent Music, Erotica Music, Second Music in Etia Creations.
Fatima Hajji, foto Klemen Štular
Lajnap je sledeči: v petek, 24.7., nastopajo Jeff Mills (ZDA), Marika Rossa (UKR), Fernanda Martins (BRA), David Moleon vs. Horacio Cruz (ESP), DJ Lik (PT), Instigator (VB). Sobota, 25.7. bo dan za Dubfire (ZDA), Advent vs Industrialyzer (PT), Sam Paganini (IT), Pet Duo (BRA), DJ Gumja (SI), Cesar Almena vs Nuke (ESP) in Carol Fairy (PT). Že sam vpogled v lajnap nam tako razkrije, da trdega tehna niti slučajno ne vrtijo samo moški, ampak v njem enakopravno tresejo oder in plesišče tudi ženske didžejke.
Pet Duo, skupaj v tehnu in kot zakonski par, foto Klemen Štular
V nedeljo 26.7. najbolj neutrudne plesalce pričakuje 12-urni after, ki se bo po obetih zavlekel vse do večera. Ob skritem glavnem gostu bodo nastopili še Industrialyzer, DJ Link, Veztax, Carol Fairy, Abak Beat, Numarex, Shabain, Drawle, Matthias in Thomas Kramer. Za obiskovalce ECO festivala je after brezplačen, samostojna vstopnica pa stane 15 eur. Več podrobnosti najdete na tem linku.
Dubfire
Po zadnjih informacijah bi utegnil biti letošnji ECO zadnji v Opatjem Selu: "Po šestih letih brez težav smo ob menjavi župana letos komaj dobili dovoljenje za izvedbo," je povedal oče projekta, Alan Mautinger. "Ob tem želi občina najemnino za prostore, ki smo jih uredili sami, z lastnim delom in denarjem. Od ljudi, na katere ECO vpliva s hrupom in velikim številom ljudi v mali vasici, imamo polno podporo. Ljudje, ki tri dni živijo s festivalom, so nas veseli, marsikdo nam pomaga, posojajo nam stvari za izvedbo. Težave povzročajo vplivni posamezniki, ki ne poznajo festivala."
Letošnja izvedba ni ogrožena in bo tekla nemoteno, organizatorji pa so tudi že našli nadomestno lokacijo za festival ECO 2016, če se razmere do takrat ne uredijo. Vse o ECO festivalu najdete še na tej povezavi. In dobro se naspite do vikenda, ker bo ta trda preizkušnja tudi za vzdržljive ;)

Foto: organizator in FB stran Sam Paganini

Ni komentarjev:

Objavite komentar