sreda, 17. junij 2015

Vrhunska moška kolekcija MINI na 88. modnem sejmu Pitti Uomo

Ob 88. modnem sejmu Pitti Uomo se je MINI povezal s šestimi mladimi nadarjenimi Italijani in vodjami modnega sejma ter ustvaril prvo kolekcijo MINI Capsule Collection. Rezultat je šest vrhunskih modnih dodatkov, ki združujejo italijansko vrhunsko izvedbo s kreativnimi in inovativnimi detajli, svoj navdih pa črpajo iz novega MINI Clubman.
Ko vozite blagovno znamko MINI, vedno naredite vtis. Enako velja, če jo nosite
Pitti Immagine je letni trgovski sejem, organiziran v Italiji, ki se osredotoča na modo. Pitti Uomo, sejem moške mode, že od leta 1972 dvakrat letno poteka v Firencah in promovira mlade, ambiciozne ter včasih nekonvencionalne modne znamke.
Partnerstvo med MINI in Pitti Immagine, ki obsega številne projekte, je nastalo januarja 2015. Na 87. Pitti Uomo sta MINI in Pitti skupno podelila priznanje za najbolj talentiranega mladega oblikovalca Albertu Premiju, ki je svojo inovativno kolekcijo čevljev aprila 2015 predstavil na Special MINI Edition v Salone del Mobile.

Tradicija se sreča s sodobnostjo

Mladi so, obožujejo nekonvencionalnost in so mojstri svoje umetnosti: v simbolnem partnerstvu so kreativne osebnosti blagovnih znamk SuperDuper, TYG Spectacles, Alberto Premi in Pijama ter izdelovalka parfumov Paola Bottai in oblikovna ekipa Proraso z ilustratorjem Pietrom Nicolaucichem združili moči z MINI, da bi oblikovali moško kolekcijo MINI Gentleman's Collection po navdihu MINI Clubman.
Ustvarili so sveže modne klasike s sodobnim slogom. Modni oblikovalci so črpali v živahni italijanski modni sceni, tradicionalno umerjenem krojenju in ročni izdelavi – katere mojstri so prav vsi sodelujoči – v povezavi z novim MINI Clubman, ki v letu 2015 praznuje svojo premiero. Šest moških modnih dodatkov vključuje klobuk, sončna očala, čevlje, torbo, parfum in komplet za britje.

SuperDuper: moški klobuk 

Njegova okrogla oblika je klasična, materiali pa vrhunski: moški klobuk je biser kreativnosti. Izdelan je ročno, z uporabo premium klobučevine in na tradicionalen način. Notranji trak je našel navdih v usnju premium oblazinjenja v MINI Clubman, medtem ko barven dvojni šiv posnema drug značilen element MINI.
Znamka SuperDuper je znana po kombiniranju tradicionalnih klobukov s sodobno obliko in izrazitimi detajli. SuperDuper so leta 2011 v Firencah ustanovili Ilaria Cornacchini, Veronica Cornacchini in Matteo Gioli.

TYG: moška sončna očala

Sončna očala so za moške obvezna oprema. Ta modni dodatek združuje acetat in brušeno kovino za individualen, elegantno športen pridih. Eliptična oblika in minimalističen dizajn sončnih očal odsevata oblikovne elemente novega MINI Clubman.
Kratica TYG pomeni Three young Gentlemen (trije mladi gospodje) in se nanaša na tri ustanovitelje italijanske blagovne znamke očal. Vsak od njih ima svoj stil, a je njihova vizija skupna: oblikovati premium sončna očala, ki so brezčasna in obenem nostalgična. Izdelana so iz ročno obdelanih materialov, v podjetju z dolgo tradicijo Mazzucchelli Varese in visokokakovostnih leč podjetja Carl Zeiss Vision.

Alberto Premi: moški čevlji

Čevlji kolekcije MINI Gentleman's Collection so urbani, a elegantni. Izdelano so iz najbolj finega ročno krojenega gornjega usnja s kombinacijo sodobnega, ultralahkega mikro podplata. Alberto Premi nosi izdelovanje čevljev v svoji genih, njegov oče je imel več kot 30-letno tradicijo čevljarstva.
S tem znanjem na področju čevljarske panoge poveže Premi inovativne materiale, nekonvencionalne barvne kombinacije in posebne detajle. To je pravi recept za uspeh: na 87. modnem sejmu Pitti Uomo januarja letos sta ga MINI in Pitti izbrala za najbolj talentiranega mladega oblikovalca.

Pijama: moška torba

Slogovna fleksibilnost je morda najboljši opis za torbo, ki je bila letos oblikovana, da se proslavi v moški kolekciji MINI Gentleman's Collection. Torbo je mogoče uporabljati kot nahrbtnik, kovček ali naramno torbico. Pameten sistem notranjosti, tako kot pri novem MINI Clubman, pa ponuja maksimalen prostor za shranjevanje.
Prenosni računalnik, pametni telefon ali sončna očala – vse je na svoje mestu in dobro zaščiteno z uporabo neoprena kot osnovnega materiala za modni vrhnji material. Blagovno znamko Pijama sta leta 2006 ustanovila oblikovalka Monica Battistella in arhitekt Sergio Gobbi. Njun zaščitni znak je neopren v kombinaciji s široko paleto tkanin.

Paola Bottai: moški parfum

Eleganten, kozmopolitanski in kanček skrivnosten. Tako je italijanska izdelovalka parfumov opisala dišavo v moški kolekciji MINI Gentleman's Collection. Parfum vsebuje lesnate tone, a tudi dišave, ki prikličejo daljne dežele, saj MINI po mnenju Paole Bottai 'pusti detajlom, da govorijo sami zase'.
Paola Bottai je specialistka za moške parfume, ki jo je svet vonjav vedno fasciniral. Svoje obrti se je naučila v prestolnici izdelovalcev parfumov na Inštitutu za parfumerijo v jugovzhodnem francoskem mestu Grasse. Odtlej je ustvarila dišave s karakterjem za različne produkte, vse od klasičnih parfumov do negovalnih krem za brado.

Proraso: moški komplet za britje

Uporaba britve je najstarejši in nedvomno najbolj zahtevni način britja in vsakdanje opravilo vsakega moškega. Nega obraza ima posebno stilen pridih z uporabo izbranega kompleta za britje iz moške kolekcije MINI Gentleman's Collection, ki sestoji iz klasičnega brivskega čopiča, kreme za pred britjem, kreme za britje in balzama za po britju.
Embalažo kompleta je oblikoval italijanski ilustrator Pietro Nicolaucich. Izdelki blagovne znamke Proraso s sedežem v Firencah so klasika mokrega britja. Več kot 70 let je italijansko podjetje kot zaklad varovalo svojo kakovostno formulo, osnovano na evkaliptusovem olju. Proizvodi Proraso zagotavljajo nežno in temeljito britje. Pietro Nicolaucich pri svojem delu primarno uporablja voščenke in vodne barve in se ponaša s strankami, kot so Moschino, Sisley, Benetton, Etnies in Nike. Slovi po svojih antropomorfnih ilustracijah živali, komplet za britje Proraso x MINI pa je oblikoval z moškimi detajli, kot so pipe in brke.

Ni komentarjev:

Objavite komentar