petek, 19. junij 2015

V družbi prestižnih novosti hiše Chopard

Minuli teden smo se izbrani povabljenci družili z najbolj elitnimi izdelki imenitne draguljarske hiše Chopard v Slowatchevi poslovalnici 1991, kjer so nam predstavili letošnje novosti, ki so bile pred kratkim pokazane tudi v Baslu, na prestižnem dogodku Baselworld 2015 World Watch and Jewellery show, na katerem je bila, med drugim, na ogled tudi nova Chopardova kolekcija Mille Miglia GTS.
Med najbolj dragocenimi kosi nakita in sanjsko lepimi zapestnimi urami za ženske in moške smo potovali - v družbi predstavnice hiše Chopard, Silke Sautter in glavnih pri slovenskem zastopniku Slowatch, med katerimi je bil seveda tudi direktor Matjaž Štebljaj - v 50. leta italijanskega filma, zaplesali z Veselimi diamanti (kolekcijo Happy Diamonds) in se sprehodili po rdeči preprogi. Sanjarili smo o kavalirjih v starodobnih kabrioletih, ki so na Azurni obali v 70. letih lovili svoje sanje.
Silke Sautter, Chopard
prstan iz kolekcije Temptations
Ob vsem tem smo dobili resničen vpogled v zaodrje draguljarske hiše in ljudi, brez katerih teh čarobnih stvaritev ne bi bilo. Chopard je obenem tudi prva luksuzna blagovna znamka, ki skrbi, da so njihovi delavci v oddaljenih južnoameriških rudnikih in sodobnih manufakturah v švicarskih Alpah plačani pošteno in da živijo ter delajo v urejenem in zdravem okolju.
Mille Miglia GTS
Poleg resnično osupljivih kosov nakita in ur, katerih se ne bi branile niti kronane glave, je bila letošnja najbolj pričakovana in vroča novost kolekcija Mille Miglia GTS. Od prvega lansiranja na trg leta 1988 je Mille Miglia postala paradna kolekcija blagovne znamke Chopard, ta je istega leta postala uradni časomerilec 'najlepše dirke na svetu', ki vsako leto poteka od Brescie do Rima in nazaj.
Prenovljena kolekcija GTS je tudi premierno opremljena s hišnim mehanizmom Chopard. Elegantna, brezčasna oblika, zvesta svojim koreninam in sodobna tehnologija znova obujata duh klasičnih dirkalnikov in tekmovalnosti njihovih lastnikov.
Medtem, ko so gospodje zagotovo vsaj za trenutek želeli postati lastniki ene od predstavljenih ur iz kolekcije Mille Miglia GTS, smo se dame posvečale omamnemu lesketu diamantov in dih jemajočim kosom nakita, ki smo ga lahko vsaj za nekaj trenutkov ali celo minut nosile okoli vratu, na zapestjih, ušesnih mečicah in na prstih.
Dragica Sušnik z neprecenljivo ogrlico in Danica Lovenjak
Očaral nas je set Byzantine, v katerem so prstan, verižica z obeskom in uhani, izdelani iz belega zlata, ki se družijo s tanzanitom, modrimi safirji in množico diamantov. Zagotovo se nobena ne bi branila tudi prestižne ure iz visoke draguljarske kolekcije L'Heure du Diamant. Že od časov artdekoja Chopard kaže vso umetnost savoir-faire na področju visokega urarstva, mnoge kreacije so bile na urarskih razstavah nagrajene z najvišjimi priznanji v svetovnem merilu. Tako kot njen oče, je tudi sedanja lastnica hiše Chopard, Caroline Scheufele, najlepše in najboljše modele iz kolekcije posula z dragocenimi diamanti.
In tudi me smo se lahko za nekaj trenutkov počutile kot najlepše in slavne igralke na rdeči preprogi v Cannesu, ki se za gala večer ali podelitev filmskih nagrad rade okitijo prav z izbranimi stvaritvami draguljarske hiše Chopard. Da pa ni vse le v znamenju rdečih preprog, je Chopard pred časom svojim kolekcijam dodal tudi t.i. Zeleno preprogo (Green Carpet), pod tem naslovom bomo našli trajnostno naravnan in v skladu s pravili ekološke proizvodnje pridobljen in izdelan nakit. Pri Chopardu se namreč zavedajo, da prava lepota prihaja iz naših duš, božanski nakit pa jo zgolj samo še poudari.

Ni komentarjev:

Objavite komentar