torek, 23. junij 2015

Premiera: novi Huawei P8

V igri svetlobe in teme je kitajska družba Huawei v klubu Top Six predstavila svoj novi ponos, Huawei P8 pametni telefon, ki predstavlja srečanje napredne tehnologije, elegantnega dizajna, učinkovitosti in revolucionarnih zmogljivosti fotografiranja v slabo osvetljenih pogojih. Revolucionarna 'light painting' funkcija Huawei P8 pametnega telefona spodbuja uporabnikovo ustvarjalnost in gotovo  gre za najboljšo napravo do zdaj v njihovi seriji P.
Huawei P8 odlikuje čista linija v popolnoma ravnem ohišju z natančno zaobljenimi robovi. Elegantni detajli na modelu Huawei P8 spominjajo na strani trde vezave knjig. Aluminijsko ohišje iz enega dela in umetelen finiš poudarjata teksturo kovine, telefon pa prihaja na trg v štirih barvah, srebrni, zlati, črni in sivi. Minimalistično oblikovanje je že značilnost prejšnjih generacij serij P, a Huawei P8 je pojem za eleganco, popolno izdelavo in trpežnost. Huawei P8 bo na voljo v Big bangu in pri operaterjih Telekom Slovenije, Simobil, Telemach in Tušmobil.
"Pri snovanju nam je bil cilj, da pametni telefon Huawei P8 izpolni želje tudi najbolj zahtevnih uporabnikov, hkrati pa da bo enostaven za uporabo," je na predstavitvi dejal Wang Yanmin, predsednik Huawei Device za CEE (na fotografiji zgoraj). "S podrobnim raziskovanjem smo odkrili, katere so neizpolnjene potrebe uporabnikov premium pametnih telefonov. Na podlagi pridobljenih rezultatov je Huawei v eni napravi združil najboljše oblikovalske in tehnološke rešitve, s tem pa ponudil revolucionarno uporabniško izkušnjo – še posebej, ko gre za kamero in povezovanje. Glede na odličen tržni uspeh drugih naprav Huawei serije P smo prepričani, da bo P8 še letos med potrošniki postal eden najbolj priljubljenih pametnih telefonov."

Katere so bistvene lastnosti novega P8?

- eden največjih zaslonov v panogi (5,2")
- telefon je debeline 6,4 mm in podpira 4G mrežo 
- baterija ima moč 2680mAh in nov 64-bitni osemjedrni procesor Kirin 930 (20 odstotkov boljša zmogljivost, kot naprave s podobno baterijo)
- eleganten zadnji pokrov iz jekla za večjo trdnost naprave
Nov telefon P8 ima posebno zasnovan zaslon, občutljiv na dotik. Dvojni dotik zaslona omogoča snemanje širokokotnih fotografij, v kolikor na zaslonu narišemo krog, lahko hitro fotografiramo vsebino znotraj kroga. Dodatna glasovna funkcija uporabnikom omogoča povezovanje s svojim pametnim telefonom, ki se jim bo javil preko zvočnika.
Huawei P8 prinaša inovacijo v področje zvoka. V hrupnem okolju uporabniki lahko povišajo jakost zvoka tudi do 58 odstotkov nad običajen nivo. V vetrovnem okolju telefon pri uporabi slušalke ali slušalke z enim mikrofonom zaduši do 90 odstotkov zvoka vetra. Funkcija za prostoročno telefoniranje podpira visokokakovosten prostoročni klic na razdalji dveh metrov, med tem neodvisni audio dekoder chipset omogoča dvakrat močnejšo jakost zvoka enake kakovosti.
Glede na navade uporabnikov in na prihajajoče trende Huawei P8 ponuja celostne rešitve:
- ko telefon enkrat povežemo in identificiramo z Bluetooth napravo, kot je recimo Huawei TalkBand B2, ga lahko avtomatično odklenemo brez vnosa gesla
- v mreži 4G omogoča 3-krat hitrejše povezovanje naprave P8 v roamingu od povprečnega telefona
- E-ink zaslon na hrbtni strani telefona lahko metalno hrbtno stan spremeni v eBook
Huawei P8 je uvedel novo filozofijo oblikovanja kamere, ki predstavlja kombinacijo strojne opreme, programske opreme in lastnih algoritmov, ki uporabnikom pomagajo pri snemanju fotografij tudi v najslabših pogojih osvetlitve. Vodilna tehnologija optičnih stabilizatorjev slike v panogi do 1.2° omogoča zajemanje fotografij in video posnetkov visoke kakovosti in nadzor tresenja kamere, da fotografije obdržijo ostrino. Senzor RGBW povečuje osvetlitev za 32 odstotkov pri visokem kontrastu in zmanjšuje za 78 odstotkov v pogojih slabe osvetlitve.
DSLR procesor za obdelavo fotografij omogoča zmanjšanje hrupa iz okolja pri snemanju in snemanje fotografij v pogojih visokega kontrasta. Light Painting Mode (Risanje s svetlobo), ena od štirih možnosti snemanja fotografij profesionalne kakovosti v pogojih slabe osvetlitve, prilagaja uporabo zaslonke kamere telefona in jo uporablja za snemanje širokega spektra svetlobe. Huawei P8 uporabnikom omogoča, da vidijo, kako bo fotografija videti na koncu, in s tem ponuja možnost kreativnega eksperimentiranja z viri svetlobe.
Huawei P8 Director Mode (Režiserjev način) je prva profesionalna nastavitev za snemanje video posnetkov na pametnem telefonu. Uporabnikom pametnih telefonov omogoča, da usmerjajo in nadzorujejo do tri druge androidne telefone pri snemanju video posnetkov, iz štirih kotov, istočasno in z možnostjo sinhroniziranega montiranja videa. Huawei je predstavil tudi funkcijo Perfect selfie (Popolni selfie), s katero mobilnik prepozna določen obraz med množico ljudi in ga prikaže v najlepši luči.
Z raziskavo trga in s posluhom za potrebe uporabnikov pametnih telefonov se je Huawei osredotočil na odpravljanje težav prekinjenih klicev in slabega signala. Signal+tehnologija družbe Huawei telefonom omogoča, da nadvse hitro prestavijo signal z enega na drugi konec antene in da pri tem ohranijo jakost signala. Prav tako je Huawei P8 povečal hitrost povezovanja na roaming mrežo. Preizkus roaminga, narejen v več kot 20 državah po Evropi, Severni in Južni Ameriki, Avstraliji in Aziji z mrežo, ki je optimizirana za signal 4G, je pokazal, da se Huawei P8 usklajuje z mrežnim storitvam operaterja roaminga trikrat hitreje kot povprečen telefon.
Znaten poudarek na oblikovanju in občutek za brezčasno eleganco je značilno tudi za oblikovalko Jernejo Zhembowskyy, ki se je odzvala vabilu Huawei in s svojima kreacijama v barvah te blagovne znamke oblekla voditeljico večera, Tino Gaber. Predstavitev je bila paša za oči, zaščitni znak novega telefona P8 neskončno, ki je nadgradil videz promotork, pa je izdelela nadebudna študentka oblikovanja Maša Erčulj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar