sreda, 03. junij 2015

Novo na trgu: tablični računalnik Galaxy Tab A

Samsung Electronics je predstavil nov tablični računalnik Samsung Galaxy Tab A. Izredno tanek in lahek Galaxy Tab A navdušuje z elegantnim in sodobnim videzom ter nadgrajenimi rešitvami in funkcionalnostjo, ki so na voljo za dostopno ceno, zaradi česar je Galaxy Tab A popolna tablica za vsakdanjo uporabo. Ker je zelo lahek in tanek – meri le 7,5 mm – se Galaxy Tab A popolnoma prilega človeški dlani, kar pomaga k udobnemu prenašanju in enostavni uporabi. Novo zaslonsko razmerje, ki pripomore k še boljši izkušnji gledanja, ter naprednejša kamera pa bosta uporabnike novega Galaxy Tab A navdušila s kombinacijo stila in vsebine, ki je tudi cenovno dostopna.
Družba Samsung je pri razvoju novega produkta upoštevala način uporabe tabličnih računalnikov, zato se Galaxy Tab A ponaša z novim zaslonskim razmerjem 4:3, oblikovanim z namenom, da zagotovi vrhunsko izkušnjo gledanja. Novo zaslonsko razmerje optimizira format spletnih strani, e-knjig in e-revij in tako ponuja bolj proporcionalno in naravno izkušnjo gledanja. Galaxy Tab A bo na voljo z vrsto prednaloženih premium vsebinskih storitev, ki so na voljo prek Galaxy Gifts, npr. The New York Times, The Economist in Kindle za Samsung.
S tabličnim računalnikom Galaxy Tab A, ki ima zadnjo (glavno) kamero z ločljivostjo 5 MP in sprednjo z 2 MP, bodo nepogrešljivi trenutki zajeti v vrhunski kvaliteti. Funkcija samodejnega ostrenja poskrbi za jasne fotografije, medtem ko funkcija One Shot omogoča preprost in tekoč prehod od načina za fotografiranje na način za snemanje video posnetkov. Funkcija Continuous Shot omogoča še akcijsko fotografiranje – le en dotika zaslona bo dovolj za zajem do kar 20 fotografij naenkrat.
Z Drag-and-drop funkcijo je mogoč enostaven prenos dokumentov v mapo Moje datoteke. Prilagojen je tudi zdaj širši predel za obvestila, zato bodo uporabniki na zaklenjenem zaslonu lahko pogledali do 5 obvestil. Zaradi odstranjenih vsebin na vrhu zaslona je poenostavljena tudi razporeditev Kontaktov, medtem ko seznam najljubših vsebin ostaja na vrhu zaslona. Rešitev SideSync 3.0 omogoča enostavno prehajanje med zasloni in okni ter prenos podatkov med tabličnim in osebnim računalnikom. Podpira tudi rešitve za oddaljen prevzem klicev in sporočil ter rešitev Document Share za enostaven prenos dokumentov iz tabličnega na osebni računalnik.
Funkcija Hitra povezava omogoča predvajanje video posnetkov iz tablice Galaxy Tab A na pametnem televizorju Samsung Smart TV ter predvajanje živih TV vsebin iz Smart TV na Galaxy Tab A. Uporabniki bodo lahko koristili še vrsto predhodno naloženih Microsoft aplikacij in storitev, s programi Microsoft Office, Excel, PowerPoint, OneNote in OneDrive pa bodo enostavno dostopali, urejali in shranjevali dokumente tudi na poti. Na voljo jim bo tudi aplikacija Skype, s katero bodo ves čas v stiku s tistimi, ki jim pomenijo največ. Tablična računalnika Samsung Galaxy Tab A (ki podpira Wi-Fi in LTE) in Samsung Galaxy Tab A s S-Pen (ki podpira Wi-Fi) sta že voljo na slovenskem trgu. Samsung Galaxy Tab A poganja nov Android 5.0 Lollipop in 1,2 GHz štirijedrni procesor z 1,5 GB ali 2 GB RAM (odvisno od inačice), 16 GB prostora in MicroSD z 128 GB zunanjega prostora.

Ni komentarjev:

Objavite komentar