nedelja, 07. junij 2015

Novi BMW X1: urbani vsestranski športnik

Prva generacija BMW X1 je v segment kompaktnih premium vozil prinesla užitek v vožnji, po katerem so modeli BMW X postali znani. Več kot 730.000 vozil X1 je že bilo prodanih po vsem svetu. Posebne lastnosti, na katerih temelji uspešnost avtomobila, so se v razvoju nove generacije modela še bolj izpopolnile. Kakovost X1, člana modelne družine BMW X, se sedaj kaže še bolj jasno tako v videzu zunanjosti kot v obliki notranjosti.
Tudi športni talent in učinkovitost X1 sta bila izpopolnjena, prav tako je obsežnejši sklop inovativnih elementov opreme na področju udobja, varnosti in infozabave. Novi BMW X1ima vse potrebno, da ohrani svojo vrhunskost in edinstvenost v segmentu vozil, ki ga je ustanovil njegov predhodnik, in novim ciljnim skupinam predstavi vznemirljivost užitka v vožnji v stilu BMW.
Dvignjen položaj sedenja, večja prostornost, stilski premium ambient in še večja raznovrstnost notranjosti dajejo BMW X1 dominanten značaj in vsestranskost. Izboljšan pogled na cesto vozniku omogoča sproščen užitek v vožnji, kar se tiče sloga notranjosti in obsega sistemov za pomoč vozniku iz paketa dodatne opreme, so že na prvi pogled vidne vzporednice z vozili BMW Sports Activity Vehicle in Sports Activity Coupé iz višjih razredov.
Raznovrstnost, ki je tipična za modele BMW X, se odraža tako v voznih lastnostih modela X1 na različnih voznih podlagah, kot tudi v načinu izkoriščenosti avtomobilove notranjosti. Novi BMW X1 ima več prostora za potnike in prtljago ter omogoča več načinov izrabe. Zadnja sedežna klop je osnovno opremljena s tridelnim deljivim oz. zložljivim naslonom in je v sklopu dodatne opreme na voljo s funkcijo 13-centimetrskega pomika v smeri naprej ali nazaj. Zložljiv naslon sovoznikovega sedeža je prav tako na seznamu dodatne opreme.
Drugo generacijo BMW X1 so njegovi snovalci opremili s povsem novo serijo motorjev in menjalnikov in tudi najnovejšo, učinkovito različico štirikolesnega pogona xDrive, ki nam je znana iz tehnološke platforme BMW EfficientDynamics. Že prva generacija X1 je premierno predstavila štirivaljni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Vse bencinske in dizelske pogonske enote, ki so na voljo pri novem BMW X1, prihajajo iz najnovejše generacije motorjev BMW Group. Ob vstopu na trg bodo na voljo bencinski motorji s 141 kW/192 KM v BMW X1 xDrive20i in BMW X1 sDrive 20i; ter 170 kW/231 KM v BMW X1 xDrive25i.
BMW X1 sDrive18d postavlja nov standard učinkovitosti v svojem razredu z močjo 110 kW/150 KM in kombinirano porabo goriva po evropskem testnem krogu 4,3-4,1 na 100 kilometrov. Drugi dizelski enoti imata moč 140/190 KM v BMW X1 xDrive20d oziroma 170 kW/231 KM v BMW X1 xDrive25d. Modelna serija se bo predvidoma razširila novembra letos še z različicama BMW X1 sDrive16i in BMW X1 sDrive16d s trivaljnimi motorji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar