petek, 26. junij 2015

Nova kolekcija Crocsov za pomlad/poletje 2016

Ste vedeli, da tudi Angelina Jolie, Heidi Klum, Sarah Jessica Parker, Rihanna in Kate Middleton z veseljem nosijo Crocse? Tudi jaz ne, do velike predstavitve najnovejše Crocs kolekcije v Splitu, kjer so predstavili Crocse za sezono pomlad/poletje 2016.
Crocs je letos za modno revijo izbral hrvaško obalo, natančneje Split. Predstavitev so pripravili v elitnem hotelu Radisson Blu in je bila namenjena evropskim distributerjem. Sam dogodek morda niti ne bi imel tako velike pomembnosti, če ne bi govorili o blagovni znamki obutve, ki je v manj kot desetih letih obnorela svet in se je danes znašla med petimi najbolje prodajanimi obutvami v Evropi in svetu. Piko na i so dodali gostje, ki so bili vodilni ljudje iz Crocs evropskega managementa in glavni dizajnerji Crocs obutve iz italijanskih ter ameršikih oblikovalskih hiš.
Zgodba o Crocsih se je začela leta 2002, ko so se štirje prijatelji iz Boulevar Colorada odločili razviti uporabniku prijazno obutev za navtično industrijo. Nastali so Crocs, obutev za vsakodnevne dejavnosti. Še posebno zaradi vsestranskosti in uspešnosti v ZDA so Crocs leta 2005 postali svetovni fenomen in tega leta vstopili tudi na evropski trg.
Crocs je v svojih trinajstih letih od začetkov prešel iz otroške faze enega modela, ki je obnorel svet in so ga kljub njegovi kontroverzni obliki začeli nositi zvezdniki, kot so Bill Cosby, Jack Nicholson ali Angelina Jolie in celo nekdanji ameriški predsednik George W. Bush, v današnjo odraslo fazo. Iz enega modela se je razvil v več kot 190 različnih modelov, vse od natikačev, copatov, škornjev do zimskih čevljev in modne obutve, tako da je skoraj nemogoče, da nam ne bi bil všeč vsaj en model.
Kljub svoji raznolikosti je obdržal to, po čemer je bil od začetka znan. Udobje, kakovost in ekstremno lahkotnost. Prav vsem modelom je skupen patenetiran Croslite material, ki je edina sestavina prvega Crocs modela. V kakovost znamke Crocs nihče več ne dvomi: obutev je udobna, ergonomsko oblikovana in še dodatno se oblikuje po stopalu.
Croslite material je zaščiten s patentom in te lastnosti lahko najdemo samo v originalnem Crocsu: antibakterijska obutev je odporna na neprijetne vonjave, je lahka, trpežna, ne drsi na mokrih površinah in ne pušča sledi na podlagah. Osnovni model, ki je poskrbel za popularnost v svetu, je tako narejen samo iz enega materiala. To je pena croslite, ki je patentirana, ima zaprto celično strukturo, kar pomeni, da se umazanija ne more zadrževati v mikrorazpokah, zaradi česar je obuvalo antibakterijsko. Zaradi izredne lahkotnosti in vzdržljivosti materiala croslite so vsi čevlji narejeni na osnovi croslite, kar pomeni, da so na primer športni copati v tem trenutku eni najlažjih športnih copat na trgu.
Ker je na trgu tudi veliko ponaredkov, na prvi pogled pa je težko razločiti ponaredek od originala, bodite pozorni, da na ponaredku nikoli ne boste našli napisa crocs (ta se na originalu vedno pojavi). Po daljši uporabi se razlika opazi preprosto. Ponaredki se raztegnejo in postanejo neudobni, v veliko primerih se zaradi slabih materialov na koži pojavijo alergične reakcije ali žulji. Pri originalih zaradi zelo stroge kontrole kakovosti takega primera še niso imeli.
Predstavitev Crocs kolekcije pomlad/poletje 2016, na katero je povabil novinarje Intersocks d.o.o., distibruter za področje Balkana in Poljske, so na dogodku popestrili z modeli na modni reviji, kjer so se sprehajali po modni pisti v pestri Crocs kolekciji. Nova kolekcija je barvita in sodobna, natikači, ki so nam jih dali po končani predstavitvi v dar, pa bodo nadvse dobrodošli tudi na mestni promenadi, ne le na plaži, saj se presenetljivo lepo podajo tudi k elegantnejšim opravam, česar za Crocs najbrž ne bi mislili.

Vse fotografije: Jože Rehberger Ogrin, Intersocks d.o.o.

Ni komentarjev:

Objavite komentar