torek, 09. junij 2015

7 razlogov za obisk festivala FLOW

Glasbene zvezde na treh odrih, vrhunska kulinarična ponudba, unikatna, doma varjena piva, konferenca Flow Talks, plezalna stena, ulični umetniki, videoinštalacije in 3D mapping, ekstenzija Beneškega bienala, Pop Up Design Store mladih slovenskih oblikovalcev, junaki Kickstarterja in več kot 50 nastopajočih glasbenikov, med njimi tudi mednarodnih zvezd, med katerimi so tudi Pet Shop Boys, Roisin Murphy in Metronomy - vse to so, na kratko, najboljši razlogi za obisk Flow festivala, ki ga imajo zadnje tedne vsi na jeziku.
Roisin Murphy
FLOW Festival med 26. in 28. junijem Ljubljane ne bo aktiviral le z najboljšim programom v zgodovini naših glasbenih festvalov, ampak bo razvajal vse čute: tu so vrhunska kulinarična in vinska ponudba, butična piva, konferenca o kreativnih industrijah Flow Talks, ekstenzija Beneškega bienala, videoinštalacije in 3D mapping, Pop Up Design Store z mladimi oblikovalci in uspešnicami s Kickstarterja, urbani ulični performerji in grafitarji, ogled festivala z orlovske perspektive z vrha plezalne stene ...
legenda tehna, Derrick May
Na dogodku, ki ga je britanski časnik Guardian že uvrstil med 10 vročih novosti evropske festivalske sezone, boste lahko doživeli nove stvari, spoznali nove ljudi, se počutili kot nosilec pomembne eko zgodbe in postali del najbolj dinamičnega in ustvarjalnega gibanja pri nas.
Pet Shop Boys
Eden najbolj ambicioznih glasbenih festivalov je danes razkril še zadnje nastopajoče, časovnico nastopov in nov video, ki ga najdete priloženega na koncu tega članka. Hrvaški tehno pionir Felver, vzpenjajoča se srbska didžejka Tijana T, Disco Durum, Woo D, Sunny Sun in The Disco Don so še zadnji aduti programa, ki bo v treh dneh na treh odrih gostil več kot 50 pevcev, glasbenikov, skupin in didžejev iz dvanajstih držav.
Metronomy
Nosilci otvoritvenega večera bodo Metronomy, Jose Gonzales, Derrick May, DJ Koze in Edo Maajka; sobotno glasbeno nebo bodo obarvali Pet Shop Boys, Run the Jewels, Bad Copy, Bonobo in Torul; kralji končnice pa bodo Roisin Murphy, Dixon, Ame, Caribou in Polona Kasal x Kalu. Vse dodatne informacije, tudi o nakupu in ceni vstopnic ter podrobnosti o programu boste našli na uradni spletni strani festivala Flow. Zdaj pa še natančneje k 7 razlogom za obisk festivala Flow:
1. Kulinarika: gumijaste škornje lahko pustite doma, blata ne bo in pozabite na klasično žar ponudbo. Za gastronomijo na festivalu bodo skrbele priznane restavracije Bazilika, AS Aperitivo, Skaručna, Tokyo Piknik, Romeo, Libanonske meze ... Ob klasični festivalski pivski ponudbi boste v udobnem lounge baru okušali izbrana slovenska vina in vrhunske izdelke naših butičnih pivovarn.
2. Šport: adrenalinski odvisneži se lahko ob robu glavne koncertne arene ob pomoči zverziranih plezalcev spoznate z osnovami športnega  plezanja na umetni steni in si kakšen nastop ogledate tudi z orlove perspektive. 
3. Moda, oblikovanje: Pop-up design store FLOW bo omogočil predstavitev mladim slovenskim oblikovalcem. V priložnostni trgovini si boste lahko omislili kakšno unikatno krpico in uporaben predmet, mimogrede pa spoznali še nekaj vročih slovenskih zgodb na Kickstarterju.
4. Vizualije, ulični performerji, grafiti: FLOW bo na več točkah na festivalskem prizorišču vrhunsko urbano glasbo povezal s projekcijami izbranih domačih video umetnikov in z atraktivnim 3D mappingom.
prizorišče: Tobačna mesto
5. Umetnost: Eden mednarodno najboj cenjenih sodobnih domačih umetnikov, Jaša Mrevlje Pollak, avtor in vodja slovenske predstavitve na 56. Beneškem likovnem bienalu, bo za Festival FLOW izdelal projekt Zdaj ni čas, da bi bili tiho (Utter/intervencija 1), nadaljevanje njegove beneške zgodbe UTTER/The violent necessity for the embodied presence of hope (Nasilna nuja za utelešeno prisotnost upanja).
6. Flow Talks: z medvladno konferenco, ki bo potekala v sodelovanju z ministrstvom za kulturo RS,  FLOW vzpostavlja slovensko-finski dialog o kreativnih industrijah. Cilj 'talk shopa' je spodbuditi državo, da bi prepoznala ekonomski in družbeni potencial mladih ustvarjalcev in podjetnikov, ki so vse bolj opazni igralci na mednarodni sceni. Da se FLOW in FLOW TALKS odvijata prav v Tobačna mestu, ki je s Poligonom in številnimi malimi podjetji pravo žarišče te nove kulture (crowd founding, socialno podjetništvo, co-working ipd.), ni naključje. 
7. Eko + reciklaža: matični FLOW je festival z izjemnim izkoristkom energije, kar je tudi cilj ljubljanske  izdaje. Krožniki za hrano bodo iz škroba in pijača v biorazgradljivih kozarcih. Pridite na festival peš, s kolesom ali z javnim prevozom. Slovenske železnice ob nakupu vstopnice podarjajo 50-odstotni popust na vožnjo z vlakom za dve osebi, tujcem pa 10-dnevno brezplačno vozovnico po vsej Sloveniji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar