četrtek, 14. maj 2015

Z naj pijačo poletja Hugo med oblake

Tokrat nas je mehurčkasta top pijača poletja HUGO odpeljala 50 metrov v zrak nad Kongresni trg, odkoder se je odprl čudovit, malce adrenalinski pogled na staro mestno jedro Ljubljane. Podjetje Radgonske gorice d.d. je sedmo silo in nekaj znanih slovenskih obrazov že tradicionalno povabilo na Hugo druženje z mehurčki, a tokrat na prav posebno mesto – med oblake. Namen dogodka je bila osvežitev hita poletja Huga ter predstavitev novosti iz njihove kleti.
za kulinarične užitke je zaslužen Luka Jezeršek
Zbrane je pozdravil vodja komercialne službe Radgonskih goric, Sandi Brumen, in začel z dejstvom, da je Hugo upravičil in presegel njihova pričakovanja: "Da smo pa tudi moderna Hiša penin, dokazujemo s penino Hugo, ki jo uspešno prodajamo sedaj že tretje leto zapored. Prvo leto smo je napolnili 13.000 steklenic, razprodali pa v dobrih dveh mesecih. Hugo je bil zelo dobro sprejet, odzivi potrošnikov predvsem na vsebino so bili fenomenalni, zato smo ga lani napolnili in seveda tudi prodali kar 50.000 steklenic.
Nuška Drašček in Tomaž Mihelič – Marlenna
nazdravljanje 50 metrov nad tlemi: Katja Štingl, Neisha in Nejc Simšič
Letos načrtujemo prodajo 70.000 steklenic. Podoba Huga iz Radgonskih goric ostaja nespremenjena, izostrili smo bezgove cvetove, tako da se ve, da Hugo prinaša nežnost in svežino, to pa je prav tisto, kar iščemo v poletni osvežitvi. Dobri odzivi potrošnikov glede kvalitete nas še posebej veselijo in samo potrjujejo dejstvo, da smo se pri našem Hugu pred tremi leti pravilno odločili, in sicer samo za naravne sestavine. Hugo iz Radgonskih goric namreč sodi med najbolj naravne Huge na trgu."
novinarka in vaša blogerka Dragica Sušnik
HUGO je aromatizirana pijača na osnovi penine. Njegovo osnovo predstavlja penina, pridelana po tankovski oz. metodi charmat, pri kateri prevladuje sorta sauvignon in še nekatere tipične sorte vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija. V kleteh Radgonskih goric so ji kot edini dodali svežo noto naravnega bezgovega sirupa, ki pričara prijeten in nežen bezgov okus. Lahkotnost pijače se odraža v nizki alkoholni stopnji 4,5 % vol., mehurčki pa HUGU dajejo dodatno svežino.
V začetku junija bo v trgovinah na voljo omejena serija 3.500 HUGO kartonov s šestimi steklenicami in brezplačnimi vrečkami za pripravo ledenih kock. S to gesto želijo v Radgonskih goricah nagraditi zveste kupce in jim olajšati pripravo osvežilnega Huga.

Priprava

HUGO se dobro počuti v visokem koktajl ali pecljatem kozarcu večje dimenzije. Vanj dodajte kocke ledu, rezine limete (iz njih lahko po želji stisnete sok in krhlje v kozarec dodate le za dekoracijo) in lističe mete. Za še lahkotnejšo različico se priporoča pljusk mineralne vode.
kulinarična izkušnja Dinnerinthesky v družbi Huga
Glavna enologinja kleti Radgonske gorice, Klavdija Topolovec Špur, pa je povabljenim predstavila novost iz Radgonskih goric – odločitev za ekološko pridelavo vina in penine: "Za poskus ekološke pridelave smo se odločili zaradi zavedanja družbene odgovornosti in pomena varstva okolja. Ekološka pridelava pomeni čim manjše obremenjevanje okolja/narave s kemikalijami, kar se konec koncev izraža tudi v pridelanem grozdju in na našem lastnem zdravju, saj uživamo tako rečeno naravno pridelane proizvode.
adrenalinski dvig nas je navdušil
Z ekološko pridelavo nimamo lastnih izkušenj, zato si jih želimo pridobiti; sami se želimo prepričati o prednostnih in/ali slabostih ekološke pridelave in njenega vpliva na končni proizvod – torej na vino samo. Smo v pripravljalnem obdobju, saj je certifikat o ekološki pridelavi mogoče dobiti šele po štirih letih. To pomeni, da bo prvo vino na policah leta 2020. Ekološki pridelavi smo odmerili 4,5 ha vinogradov, kar pomeni cca. 20 ton grozdja iz katerega bomo pridelovali vino Ranina in peneče vino. Takrat bomo tudi razmišljali o imenih ekološko pridelanih vin."

Foto: Mediaspeed in Dragica Sušnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar