četrtek, 21. maj 2015

Bogastvo vinske trte za lepo, mlajšo kožo

Caudalie je priznana kozmetična nega, ki svojo moč črpa iz vinske trte. O tem smo se lahko prepričali na včerajšnji predstavitvi v hotelu Nox, kjer nam je izdelke predstavila Mathilde Laferrer, strokovnjakinja za razvoj izdelkov pri Caudalie. Vinska trta je neizčrpno naravno bogastvo in vir navdiha za izdelke, ki vsebujejo širok nabor aktivnih učinkovin, te imajo izjemne koristi za kožo. Caudalie izbira naravne, okolju prijazne aktivne sestavine. Izvlečki vinske trte, ki jih uporabljajo v izdelkih, izvirajo iz njihovih lastnih vinogradov v Franciji (regije Bordeaux, Burgundy in Champagne).
Caudalie se je zavezal naravnemu in zato izdelki ne vsebujejo parabenov, fenoksietanola, ftalatov, mineralnih olj in sestavin živalskega izvora ter ponosno nosijo oznako Ecocert. Izdelki Caudalie omogočajo čudovito nego obraza in telesa, ki s svojimi globalnimi patenti zagotavljajo učinkovitost in blagodejnost na koži. Zgodba o Caudalie se je začela leta 1993 v vinogradu Chateau Smith Haute Lafitte, kjer je Mathilde Thomas, ustanoviteljica znamke, srečala strokovnjaka za polifenole, profesorja farmakognozije Josepha Vercauterena, ki ji je med trgatvijo grozdja odprl oči za skrito moč polifenolov iz grozdnih pečk.
Dve leti po tem srečanju je Thomasova skupaj s svojim možem ustanovila znamko, ki temelji na moči antioksidantov iz vinske trte. Pravi, da vsak teden preizkuša nova teksture in izbira najboljše sestavine, ker verjame v lepotne izdelke, ki niso samo učinkoviti za kožo, ampak tudi naravni in prestižni.
predavala nam je Mathilde Laferrer, strokovnjakinja za razvoj izdelkov pri Caudalie
V laboratorijih v Franciji že več kot 15 let deluje skupina raziskovalcev, ki so patentirali več snovi. Vinska trta je neizčrpno bogastvo narave in vir njihovega navdiha. Caudalie tudi vrača nazaj v družbo, saj en odstotek prihodkov donira nevladnim organizacijam, ki ohranjajo in varujejo ogrožene regije za ohranitev biološke raznovrstnosti rastlin ter ponovno zasajajo površine izsekanih gozdov.
Izdelki iz različnih linij vsebujejo polifenole iz grozdnih pečk, ti so najmočnejši antioksidant v rastlinskem svetu in zavirajo delovanje prostih radikalov, ki so odgovorni za 80 odstotkov staranja. Nadalje je tu resveratrol iz peclja grozdja, ki deluje proti nastajanju gub in učvrsti kožo, stimulira sintezo kolagena in elastina ter vrne koži gostoto in zavira glikacijo, ki povzroča globoke gube.
Viniferin iz soka vinske trte je menda 62-krat bolj učinkovit od vitamina C in deluje proti pigmentacijskim madežem ter polt naredi ponovno sijočo. Organska grozdna voda pomirja, vlaži, medtem ko grozdno olje z visoko vsebnostjo omega-6 maščobnih kislin ter vitamina E globinsko nahrani kožo. Posebna sestavina izdelkov je patentirani izvleček vinolevure, pridobljen iz vinskih kvasovk, ki okrepi naravno zaščito kože.
Leta 1999 se je izdelkom pridružil še prvi Vinotherapie Spa, ki se nahaja v Chateau Haut Lafitte, v osrčju pokrajine Bordeaux. V spaju sredi vinograda terapevti nudijo posebne nege in obloge z grozdjem ter medom, kopeli in nego obraza Vinosource in ostale pomlajevalne rituale. Prvemu spaju postopoma sledijo otvoritve novih, ki se vedno nahajajo v neokrnjeni naravi.
Njihovi najbolj prestižni liniji Premier Cru proti staranju, ki deluje na globoke gube, temne madeže in izgubo čvrstosti, se je zdaj pridružil še eliksir, ki je na meji med oljem in serumom ter vsebuje resveratrol, vineferin in polifenole ter aktivne sestavine v najvišji koncentraciji za popravke vseh znakov staranja v enem koraku.
Naštejmo še ostale linije: to so Vinexpert, ki preoblikuje konture obraza in restrukturira kožo, Vinoperfect, ki skrbi za sijaj in odpravo temnih madežev za polepšanje polti, liinija Polyphenol [C15], ki deluje antioksidativno proti gubam, gladi in vrne koži tonus, vlažilna linija Vinosource za intenzivno vlaženje, blago tonirani izdelki za polepšanje polti Teint Divin in vsekakor ne smemo pozabiti na kulten izdelek Beauty Elixir, zelo priljubljen med zvezdniki (in kajpak tudi med poznavalkami lepotnih izdelkov), sprej, ki zoža pore in posvetli polt, aromaterapevtsko osveži ter fiksira ličila.
Tu so še razni čistilci in maske za kožo, ki obenem negujejo. V liniji Divine najdemo izdelke na podlagi večnamenskega suhega olja, ki čudovito dišijo, v liniji Vinotherapie Spa pa izdelke za piling, nego in preoblikovanje telesa, ki delujejo proti celulitu ter nego za telo in roke. Nenazadnje so pri znamki pripravili še sveže dišave (novost Rose de Vigne, ta diši po vrtnici, rabarbari in mošusu, so dodali že obstoječim dišavam The des Vignes, Fleur de Vigne in Figue de Vigne), ki so naravne in nas v trenutku prestavijo na sprehod skozi dišečo pokrajino. Kje lahko tudi vi najdete izdelke Caudalie? V izbranih lekarnah in v naravnih kotičkih parfumerij Müller.

Ni komentarjev:

Objavite komentar