sobota, 30. maj 2015

BMW i3 je postal EKO avto leta

Trajnostno naravnano vozilo BMW i3, ki združuje pionirsko tehnologijo električnega pogona, je postalo veliki zmagovalec v kategoriji EKO avto leta na jubilejnem, že 10. izboru za Poslovni avto leta, ki ga organizira časopis Finance.
Sklepni dogodek, ki je potekal na Tavčarjevem dvorcu, je zaokrožil dolgo obdobje preizkušanja in ocenjevanja avtomobilov izbora PAL ter izbor finalistov, pri katerem so upoštevali kriterije udobja, prostornosti, tehnike, varnosti, voznih lastnosti, cene in stroškov lastništva. Organizatorji so odločitev za imenovanje BMW i3 za EKO avto leta utemeljili z besedami: "BMW je z modelom i3 na cesto postavil avto, ki preseneti z obliko, zasnovo lahke karoserije in izjemno živahnim električnim motorjem."
BMW i3 je privlačna rešitev sedanjih in prihodnjih potreb osebne mobilnosti v urbanih okoljih. Je prvi premium avtomobil na svetu, ki je usmerjeno zasnovan za vožnjo na izključno električni pogon in je kajpak brez emisij. Posebno razvita arhitektura LifeDrive, tehnologija pogona BMW eDrive, pogon na zadnja kolesa in napredni koncept lahke konstrukcije poudarjajo ravnovesje med užitkom v vožnji, dosegom in maso.
Med številnimi priznanji in nagradami po svetu je BMW i3 prejel prestižno nagrado Svetovni zeleni avtomobil leta 2014 - World Green Car of the Year. Koncept BMW i3, ki je bil zasnovan in oblikovan za električno mobilnost in vključuje lahko, visoko-trdno karbonsko potniško kabino, je navdušil novinarje po svetu.
Poleg državnih in mednarodnih nagrad je avtomobil prejel priznanje Paul Pietsch Prize revije Auto, Motor und Sport za najbolj inovativen tehnološki koncept. BMW i3 je dobil tudi nagrado Wertmeister 2015 v popolnoma novi kategoriji električnih vozil, nagrado podeljuje revija Auto Bild.

Ni komentarjev:

Objavite komentar