četrtek, 02. april 2015

Velikani glasbe, moda in urbana kultura na Flow Festivalu

Flow Festival Ljubljana je več kot glasbeni festival. Je urbani in modni večdnevni dogodek, ki ga ne smete zamuditi. Poleg svetovnih glasbenih zvezd se lahko nadejate še srečanj z lokalnimi umetniki, vizualnimi oblikovalci, in vsemi, ki željo s svojimi idejami prispevati k festivalskemu utripu.
V sodelovanju s Slovenci so se organizatorji helsinškega festivala Flow odločili organizirati Flow Festival Ljubljana, ki se bo prav tako kot helsinški festival osredinil na svežo in navdihujočo glasbo, urbano kulturo, vizualno umetnost in izbrano gostinsko ponudbo lokalnih in regionalnih restavracij (recimo preko projekta Odprta kuhna), pivovarn ter vinskih kleti.
Prvi Flow Festival Ljubljana bo potekal od 26. do 28. junija v Tobačna mesto in gostil več kot 20 svetovno in lokalno zvenečih imen iz sveta glasbe, za katere bo 'industrijsko' okolje Tobačne najprimernejši okvir. Pričakujemo lahko velikane britanskega elektropopa, Pet Shop Boys, a kultnim elektrolegendam iz 80. in 90. let se bodo pridružila še druga slavna imena, kot so Róisín Murphy, Metronomy, Run the Jewels, Derrick May, Caribou, Jose Gonzalez, Âme, Dixon, Bonobo DJ set in DJ Koze. Ne bodo manjkali tudi lokalni in regionalni glasbeni izvajalci, kot so Bad Copy, Edo Maajka, Polona Kasal x KALU in Torul. Festival, 'uvožen' v Slovenijo s Finske, nam bo na treh prizoriščih postregel z nedvomno vrhunskimi tujimi in domačimi nastopi.
Flow Festival Ljubljana je te dni tudi podpisal sporazum o medsebojnem sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo in Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje. S tem Flow Festival Ljubljana študentom omogoča uresničitev ustvarjalnih zamisli in jim da možnost, da z idejnimi rešitvami aktivno soustvarjajo prostor urbanega dogodka. Flow Festival je eden vodilnih glasbenih, oblikovalskih, kulturnih dogodkov na svetu. Leta 2004 so ga v Helsinkih oblikovali kot serijo underground dogodkov, vendar je hitro prerasel v enega vodilnih glasbenih dogodkov v Evropi. Tako je Flow postal navdušujoča mešanica popularne kulture, eksperimentalne umetnosti ter vrhunske kulinarične ponudbe in tudi Ljubljano bo junijski dogodek umestil na urbani svetovni zemljevid, na mesto, ki si ga zasluži.
Organizatorji so dejali, da si bo uvodni Flow Festival Ljubljana prizadeval poleg kakovostne zabave razširiti kulturno ponudbo v regiji ter vzpostavil uspešno in dolgoročno platformo za umetnike, podjetnike in lokalne skupnosti. Obenem je festival močno okoljsko ozaveščen in usmerjen k uporabi recikliranih materialov, obnovljivih virov energije in uporabe trajnostnih izdelkov, zato ne preseneča, da tudi obiskovalce naprošajo, naj na festival pridejo peš, s kolesom ali javnim prevozom. Vsekakor bo festival Flow privabil še številne obiskovalce iz bližnjih držav in osrednje evropske regije.
Občutke ob napovedi festivala Flow lahko strnem v dve besedi: komaj čakamo! Več informacij o programu samem in nakupu ter cenah vstopnic se nahaja tukaj. Gre za definitivno največji poletni dogodek v Sloveniji, ki ga ljubitelji glasbe, mode in oblikovanja ter urbane kulture ne bodo spregledali.

Vse fotografije so last organizatorja!

Ni komentarjev:

Objavite komentar