nedelja, 22. marec 2015

Styling: marsala je barva leta 2015!

Marsala obogati naš um, telo in dušo, izraža samozavest in stabilnost. Je subtilno zapeljiva barva, ki nas pritegne s svojo toplino. Tako je o barvi, ki na Pantone lestvici nosi oznako 18-1438, povedala Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Inštituta za barve Pantone, ki predvsem modi, preko nje pa tudi vsakdanjim uporabnikom, napove, katera bo prevladujoča barva določenega leta.
Torbica Chloé,  plašč Etoile Isabel Marant, pulover Lanvin, pleteno krilo Zara in sandali z visoko peto Alaïa
Marsala je vinsko rdeča barva, a nekoliko bolj zamolkla in obenem vleče malce na pastelno stran. V letu 2015 vsekakor ne sme manjkati v naši garderobi. Meni je bila ta barva zelo všeč še preden so jo na Pantone inštitutu razglasili za 'barvo leta', tako sem na Asosu že pred časom kupila dve torbici (eno veliko in eno manjšo) znamke Nali v tem zanimivem in široko uporabnem odtenku, prav tako pa tudi dolgo krilo s prozornim vstavkom znamke River Island. Sicer pa se mi je kosov v vinsko rdeči barvi v teh letih nabralo precej in letos jih bom spet 'prezračila' ter nosila.
Senčilo za oči Dior 5 Colour Eyeshadow (Trafalgar 876), šminka Lancôme L'absolu Rouge (Lacewood), rdečilo za lica Nars (Outlaw), svinčnik-šminka Clinique Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm (Fuller Fig) in lak za nohte Zoya (Marnie)
V tokratnem stylingu predstavljam svojo zamisel o tem, kako letos nositi marsala barvni odtenek, ki čudovito pristoji tako blondinkam, kot rjavolaskam ter rdečelaskam in tudi plemenito osivelim damam. Gre za barvo, ki se lepo sklada z vsemi nevtrali (vključno z zelo priljubljeno sivo barvo!), odtenki ambre, zlato rumeno, vsemi zelenimi odtenki, s terakota rjavo, turkizno in petrolejno barvo ter tudi bolj nežno, pastelno modro. Ne pozabimo se tudi naličiti v odtenkih marsale.

Ni komentarjev:

Objavite komentar