petek, 06. marec 2015

MINI novosti na ženevskem avtosalonu

Britanska premium znamka MINI se na ženevskem avtosalonu 2015 predstavlja s svežimi poudarki za individualen slog in ekstremno zabavo v vožnji. Novi modeli bodo le še razširili MINI izkušnjo, za katero je značilna ekspresivna oblika, agilno upravljanje in premium kakovost.

S polnimi pljuči in na vse štiri

Na ženevskem avtosalonu 2015 (ta poteka od 5. do 15. marca letos in je največji avtosalon na stari celini) svetovno premiero doživlja MINI Countryman Park Lane, ki pooseblja moč vsestranskega petsedežnika s štirimi vrati, z velikimi prtljažnimi vrati in štirikolesnim pogonom ALL4 v sklopu dodatne opreme. Oblika modela in oprema poudarjajo spremenljiv koncept prostora MINI Countryman ter atletsko plat avta na vseh vrstah površin.
MINI Countryman Park Lane svoj talent že na prvi pogled pokaže s posebno razvitim konceptom oblike in barve. Barvni zaključek v kovinski barvi Earl Grey so kombinirali z novo različico barve Oak Red za streho in pokrove zunanjih ogledal ter s športnimi črtami za pokrov motorja, pokrov prtljažnika in spodnje stranske površine v enaki barvi v sklopu dodatne opreme.
Kromirani okvirji smernikov vključujejo dodatke v Oak Red barvi. MINI Countryman Park Lane drzno poudarja svoj klasičen športni značaj z 18-palčnimi lahkimi aluminijastimi platišči v izvedbi Turbo Fan Dark Grey in vizualnim paketom MINI ALL4 Exterior, ki vključuje srebrne elemente karoserije za sprednji in zadnji odbijač ter tudi stranske pragove.
Model Countryman Park Lane je v sklopu dodatne opreme na voljo s štirikolesnim pogonom ALL4 za vse modelne različice. Modeli se lahko kombinirajo z različnimi paketi opreme. Park Lane, ki se nahaja v londonskem mestnem področju Mayfair, je sicer ena najbolj prepoznavnih lokacij v britanskem glavnem mestu, tudi MINI ima tam prestižen salon. Že tretjič so po Park Laneu imenovali ekskluzivno izdajo modela blagovne znamke.
Različica klasičnega Minija s posebno vrhunsko opremo je nosila to ime leta 1987, naslednji MINI Park Lane je zapeljal na ceste leta 2005 in stopal po korakih svojega predhodnika ob ponovni obuditvi blagovne znamke. Novi tradiciji poimenovanj in posebnih izdaj britanskega proizvajalca premium avtomobilov po londonskih ulicah in okrajih se je sedaj prvič pridružil tudi MINI Countryman.

Mali cestni vragec

Še en član družine MINI bo skrbel za ščepec vragolij. Novi MINI John Cooper Works izraža čisto strast zmogljivosti, tudi zaradi že 55-letnih izkušenj z dirkanjem; motor, ki so ga vgradili zdaj, pa je sploh najzmogljivejši do sedaj. 
MINI John Cooper Works je najnovejši in najhitrejši model, odkar je original v premium segmentu majhnih vozil spremenil celotno generacijo. Karoserija temelji na trivratnem MINI-ju, ki ceste sveta osvaja s še večjim atletskim talentom in učinkovitostjo, optimiziranim voznim udobjem, večjo prostornostjo v notranjosti in inovativno opremo.
Paket vključuje športno vzmetenje z Brembo športnim zavornim sistemom, John Cooper Works lahkimi aluminijastimi platišči, John Cooper Works aerodinamičnim paketom, posebej širokimi režami za dotok zraka in notranjost v športnem stilu, ki je bila oblikovana posebej za ta model.
Novi MINI John Cooper Works pospeši v 6,3 sekunde od 0 do 100 km/h. S 6-stopenjskim Steptronic menjalnikom (na voljo kot alternativa 6-stopenjskem ročnem menjalniku) ta pospešek znaša samo 6,1 sekunde. Z avtomatskim menjalnikom se je poraba goriva novega MINI John Cooper Works po evropskem testnem krogu zmanjšala celo na 5,7 litrov na 100 kilometrov (emisije CO2: 133 g/km).
Popolnoma nov 2-litrski štirivaljni motor z MINI TwinPower Turbo tehnologijo ustvari moč 170 kW/231 KM, zato gre za najzmogljivejši motor, ki je bil kadarkoli vgrajen v serijsko proizvodnjo modelov znamke MINI. Novi John Cooper Works je pač narejen tako, da požene kri po žilah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar