četrtek, 12. marec 2015

125. obletnico so praznovali z meganapolitanko

Specialist za sladke dobrote z Dunaja je praznoval svoj jubilej na dunajskem Stephansplatzu, prav blizu kraja, kjer je bilo podjetje Manner pred 125 leti ustanovljeno. Dr. Carl Manner, predsednik uprave in vnuk ustanovitelja, je obenem praznoval tudi osebno obletnico. Kar polovico od 125 let je namreč preživel v tem podjetju.
"Ded je bil v svojih časih nezadovoljen s kakovostjo čokolade in zato jo je začel sam proizvajati. Ker je imel prodajalno tik ob katedrali, je izbral Stephansdom (katedralo Svetega Štefana) za blagovno znamko podjetja," je povedal častitljivi gospod, ki ga lahko vidite na spodnji fotografiji.
V letu 2015 so se pri Mannerju zvestim oboževalcem oddolžili z jubilejnimi retro škatlami, nekatere so napolnjene tudi z novimi kokosovimi napolitankami. Za obletnico so pripravili tudi 125 centimetrov dolgo napolitanko ter slavnostni Manner torti.
Gostje so se s Christophom Getznerjem, Mannerjevim kamnosekom v Štefanovi katedrali, odpravili na posebej voden ogled tega sakralnega in zgodovinskega objekta. Z dobrimi željami sta prek video sporočila podjetju voščila tudi Mannerjev skakalec, Stefan Kraft, ter nogometni trener Peter Stoeger.

Ni komentarjev:

Objavite komentar