ponedeljek, 23. februar 2015

Beauty test: nova L'OCCITANE kolekcija s karitejevim maslom

Prejšnji mesec je prinesel zanimivo novost - prenovljeno L'OCCITANOVO kolekcijo s karitejevim maslom, ki velja za eno najbolj priljubljenih med kupci. Laboratoriji L'OCCITANE so v letih poglobljenih raziskav razvili več formul za nego obraza z ravno pravo količino karitejevega masla, ki ustreza potrebam različnih tipov kože ter zagotavlja sproščenost in zaščito.
V januarju so se kolekciji pridružili novi izdelki, s katerimi sta čiščenje in nega obraza postala užitek. Uvoznik mi je na test poslal L'OCCITANOVO novo Karitejevo čistilno olje in novo Karitejevo lahko sproščajočo kremo za obraz z rahlo in nemastno teksturo, ki je kot nalašč za moj že nekoliko zrel, a še vedno mešan tip kože.
Priznati moram, da me je čistilno olje mahoma osvojilo in je postalo eden mojih najljubših čistilcev za obraz. Prej sem vedno prisegala samo na pene, ki so delovale nekoliko adstringentno, torej so osvežile in napele kožo ter opravile s sebumom in zaprle pore. Najprej sem mislila, da mi bo olje kvečjemu namastilo kožo, a to čistilno olje s podpisom L'OCCITANE se vrhunsko spopade s svojo nalogo.
To je olje, ki do konca opravi z vsemi ostanki umazanije in ličil, ki jih nosimo čez dan, na koži se s pomočjo nekaj kapljic vode spremeni v rahlo mazljivo emulzijo, a za seboj pusti povsem čisto kožo, ki diha in se počuti udobno ter je krepko navlažena in prav nič mastna ali sijoča. Uporaba tega čistilnega olja je postala moj daleč najljubši del večernega rituala čiščenja in odstrani celo vodoodporno maskaro ter vsa bolj obstojna ličila! Olje nanesem kar na suho kožo in ga vmasiram ter šele potem dodam par kapljic vode, da se zgodi čarovnija čiščenja.
Po temeljitem umivanju s tem čudežnim Karitejevim oljem za čiščenje sledi nanos L'OCCITANOVE nove, lahkotno sproščajoče kreme za obraz, ki prav tako vsebuje karitejevo maslo (in sicer 5 odstotkov). Formula je čudovita. Moje kože, ki ima, kot rečeno mešano zasnovo, prav nič ne obteži ali obremeni, obenem pa jo naredi voljno, žametno, po njej se moj obraz počuti ultra udobno. Nobenega zategovanja, nič neudobja, nobenega mastnega leska, ampak samo prijeten občutek, ki traja ure dolgo. Kremo uporabljam že dober mesec dni in v tem času se mi ni pojavil niti en mozolj, kar je odlično znamenje, da moja koža to novo kremo
1. odlično prenaša
2. da krema vsebuje vrhunske negovalne sestavine
Naj povem še nekaj besed o celotni karitejevi kolekciji: Olivier Baussan, ustanovitelj L'OCCITANA, je prvič slišal za karitejevo maslo na letališču, ko je potoval po svetu v iskanju novih sestavin in tradicionalnih načinov pridelave. Ko je spoznal zgodbo karitejevega drevesa, ki velja v nekaterih kulturah za sveto (karite oreščke nabirajo izključno ženske), se je odločil, da odpotuje v Afriko, v mesto Ouagadougou. Nekaj tednov pozneje je že oddal svoje prvo naročilo za karitejevo maslo. To je bilo pred tridesetimi leti, ko so karitejevo maslo prodajali zgolj na krajevnih tržnicah, medtem ko je danes ta čislana sestavina postala del naše vsakodnevne nege, obenem pa je izboljšala tudi življenje lokalnih žensk v Burkini Faso. Na začetku je bilo v partnerstvo z L'OCCITANOM vključenih dvanajst žensk, danes jih v tej industriji dela več kot 15.000. Karitejevo maslo pa je v vsem tem času postalo L'OCCITANOVA kultna sestavina. Podjetje si prizadeva za trajnostno partnerstvo in deluje po načelih pravične trgovine. Vse to omogoča pridelovanje visokokakovostnega organskega karitejevega masla.
Karitejevo maslo je zelo bogato z omega-6 maščobnimi kislinami in karitenom, te blagodejne molekule pomagajo navlažiti, nahraniti in dodatno zaščititi kožo. V kolekciji so sicer še Karitejeva ultrabogata sproščajoča krema za obraz (ta bo všeč vsem s suho ali občutljivo kožo), certificirano ekološki Karitejev ultrabogati balzam za ustnice, Karitejevo čistilno mleko za obraz in Karitejev nežni tonik z brezalkoholno formulo. Celotno kolekcijo dobite na vseh L'OCCITANE prodajnih mestih in na spletnem naslovu www.loccitane.si.

Ni komentarjev:

Objavite komentar