torek, 17. februar 2015

Medulla, drugačen frizerski dogodek

V Stari elektrarni v Ljubljani je potekal dobrodelni projekt Medulla. Neodvisni nastopi Metoda Tasiča, Petre Blatnik Maček, Matjaža Šiške, Sanje Karasman in Tomaža Turka so to pustno nedeljo postavili nov mejnik v razvoju frizerstva pri nas in bili obenem prava paša za oči. Na dogodku so zbrali 1.700 evrov, ki jih bodo namenjenili za pomoč mlademu frizerju pri zaključevanju šolanja v okviru projekta Botrstvo. Na Medulli je bilo vzdušje tudi v znamenju praznovanja, saj je revija Frizer obeležila že deseto leto dela.
Medulla je na frizersko sceno vstopila z odmevnim in skrivnostnim videom, ki razen datuma in imen nastopajočih ni veliko razkril. O tem, kaj se bo zgodilo, ni bilo skoraj nič znanega. Ko je bilo razkrito, da bo dogodek potekal v Stari elektrarni, ki že zaradi svoje arhitekture obeta nekaj drugačnega, se je zanimanje za Medullo le stopnjevalo.
Pobudnik ideje, znani slovenski frizer Tomaž Turk (na fotografiji zgoraj), pravi, da Medulla povezuje frizerje, ki želijo deliti svoje ideje med sabo in z drugimi. Kreativnost slovenskih frizerjev lahko vidimo v tujini, na tekmovanjih in na raznih revijah, a kljub temu jo premalokrat opazimo in predstavimo doma širši publiki. Prostor za neodvisno predstavitev jim je ponudila Medulla.
Organizatorji so za ime dogodka našli navdih v medulli, sredici lasu, ki še ni raziskana in ostaja nevidna 'neznanka'. Tudi nastopajoči so na tem dogodku iskali nekaj novega in še ne videnega. Brez nepotrebnega govorjenja so občinstvu zgodbo razkrili lasje in spretni prsti frizerjev. Njihove vizije prihodnosti frizerstva so pospremile dimamična glasba in videoprojekcije.
Svoj čar k nastopom je dodal tudi ambient Stare elektrarne oziroma nekoč Mestne elektrarne. Ko je ta konec 19. stoletja začela delovati, se je začel čas elektrifikacije, uvajanje novega in modernega. "Tudi Medulla je korak naprej in prispevek k razvoju slovenskega frizerstva," je povedala Nina Nagode, urednica revije Frizer.
Sledilo je druženje stanovskih kolegov na zabavi ob desetletnici revije Frizer, pri projektu so sodelovala podjetja Ilirija, Pronega in Hair Beauty. Projekt so podprlli tudi Klevi, Novellus, Studio MA, Keune Adria, Nobelcos in Imex Trade.

Fotografije: Klemen Razinger

Ni komentarjev:

Objavite komentar