nedelja, 08. februar 2015

Kaj bo v kinu februarja?

Obeta se nam žanrsko pestra izbira, ki bo zadovoljila različne okuse, saj bodo ljubitelji filma lahko uživali tako v sproščenih in zabavnih vsebinah kot tudi v tistih, ki prihajajo v bolj napetih ali romantičnih odtenkih. Petega februarja je štartal film za otroke 7. Palček, 12. februarja pride na platna 50 odtenkov sive, ki je že dovolj razvpit brez moje dodatne reklame (vseeno si oglejte modni styling v sivem), 19. februar si označite za intenziven psihološki triler EX_MACHINA, teden dni kasneje pa za najstniško komedijo Duff - Dežurni bajs.
Če se osredotočim na psi-triler EX_MACHINA, ki je najbolj pritegnil mojo pozornost med naštetimi, gre za enega najbolj provokativnih filmov zadnjih let, ki preučuje področje umetne inteligence, ta se vedno bolj odmika od znanstvene fantastike in postaja skoraj realnost, kar sproža polemike in poraja številna vprašanja o posledicah tovrstnega raziskovanja.
Poglejmo še vsebino filma: Caleb, 24-letni programer, zmaga na internem službenem tekmovanju, ki mu za nagrado prinese enotedensko druženje z nadarjenim direktorjem podjetja. Ko prispe na odmaknjeno gorsko lokacijo, ugotovi, da se je znašel v osrčju največjega znanstvenega dogodka v zgodovini. Tvegan eksperiment ga sooči tudi z nevsakdanjim ljubezenskim trikotnikom, v katerem je zvestoba razpeta med človekom in strojem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar