torek, 20. januar 2015

Glasuj za ''IT' torbico leta 2015

Katera je 'it' torbica? Tista, ki je kultna, ki v hipu postane predmet poželenja, potem, ko jo v zgodovino najbolj stajliš predmetov vpiše ena ali več znanih oseb. Lahko je to tudi torbica, ki je dobila ime in obliko v počastitev katere od znanih modnih ali stilskih ikon, modrokrvnih princes in slavnih žensk.
Liu Wen s Chanelko 2.55
Zgodovina 'it' torbic je dolga - spomnimo se samo Hermèsovih Kelly in Birkin torbic, Guccijeve Jackie, Chanelove 2.55, Fendijeve Baguette (ki je ime dobila po štruci kruha, ki jo stisnemo pod pazduho), Diorjevega modela Princess (posvečenega princesi Diani oz. Lady Di), ali sodobnejših modelov, kot sta Vuittonova Murakami in Mulberryjeve Alexe (posvečene stilski ikoni Alexi Chung).
levo: Grace Kelly, desno Jackie (Kennedy) Onassis
V reviji Vogue so 'it' torbico opisali kot 'totemski modni dodatek, ki svetu razglaša, da ste lastnica vsega, kar je poželjivega na tem svetu'. Morda zveni nekoliko napihnjeno, a vseeno, priznajmo si, torbic ženska menda res nima nikoli dovolj. Še ena značilnost 'it' torbic je, da jih prav zaradi njihove zaželenosti tako radi kopirajo v deželah tretjega sveta in jih pod roko prodajajo na ulicah fashionistam, ki si ne morejo privoščiti originala, lahko pa plačajo nekaj desetakov za bolj ali manj posrečeno kopijo.
Medtem, ko sanjamo, kako bi prišle do denarja za original ali pa že načrtujemo varčevalni program, lahko glasujemo na spletni strani Vogue.com in izberemo tisto torbico, ki si po našem mnenju zasluži, da se letos uvrsti v 'alejo slavnih'. Katera od modelov za leto 2015 ti je najbolj padla v oči? Katera ima po tvojem mnenju potencial, da se zapiše med kultne statusne simbole vsake Zemljanke? Moja favoritka je Cèline Curve torba, čeprav se tudi Diorjevi Diorami ne bi odrekla, kaj šele Guccijevi lepotički. A svoje lahko poveš tudi ti! Glasovanje se začenja točno čez teden dni, deset finalistk po izboru Vogue pa si lahko medtem že ogledaš na spletni povezavi in na zgornjem kolažu. In seveda - ne pozabi glasovati!

Vse fotografije: arhiv Vogue / Getty Images

Ni komentarjev:

Objavite komentar