ponedeljek, 29. december 2014

Ličenje: ustvari prazničen make-up

Poseben čas v letu kliče po tem, da se posebej polepšaš. Z ličili, ki jih že imaš ali jih boš še kupila, lahko ustvariš čudovit prazničen videz, vreden silvestrovega in tako opevane 'najdaljše noči' v letu. Kako dolga bo noč, je odvisno od tebe, prav tako tudi odločitev za enega od prazničnih videzov. Skoraj vsaka od nas se bo želela 31. decembra naličiti tako, da bo še posebej lepa in opazna.
čas je za bleščice in prosojen videz
Izbiraš lahko med naravnim ali bolj glam videzom, sofisticiranim 'lookom', zadimljenimi vekami in seveda so to noč ne samo zaželene, ampak skoraj zapovedane - bleščice. Osnova ličenja je ustrezno pripravljena koža, kar vključuje predhodno čiščenje, toniziranje kože in nanos kreme oziroma seruma. Pri utrujeni ali nekoliko pusti koži uporabi tudi masko, ki kožo temeljito navlaži in ji podari bolj napet videz. Če je potrebno, uporabi še poseben polnilec za drobne gubice, ki bo poskrbel, da bo tvoja polt bolj enakomerna.
klasičen novoletni videz: krepka črta z eyelinerjem in rdeča šminka
Šele potem uporabi tekoči puder, ki naj mu sledi nanos finega pudra v prahu, s katerim polt fiksiraš, da je matirana in se ne sveti. Pod očmi in na temnih madežih uporabi osvetljevalec, ne pozabi blusherja za lička in celoten videz lahko še izboljšaš z nanosom prosojnega, svilnatega pudra z bleščicami na izbranih mestih.
vedno super izbira: zadimljene veke
Moj najljubši lepotni trik je uporaba posebnih podlag za daljšo obstojnost ličil. Če morajo senčila zdržati več ur in ostati brezhibnega videza, na veke nanesem posebno podlago za senčila. Ker je novo leto samo enkrat, lahko tokrat poleg izbranih senčil naneseš dve ali celo tri plasti maskare za trepalnice ali nalepiš umetne trepalnice, te so lahko okrašene s kristalčki ali bleščicami. Ustnice najprej obrobi s svinčnikom, nanesi plast šminke s pomočjo čopiča, popivnaj odvečno rdečilo s papirnatim robčkom, potem nanesi puder v prahu, nakar še enkrat našminkaj ustnice. Preverjen recept, s pomočjo katerega rdečilo na ustnicah zdrži veliko dlje!

1. šminka Giordani Jewel v odtenku Eternal Red

2. YSL Cuirs Fétiches Collection Mascara Volume Effect Faux Cils The Mat

3. magični korektor proti gubam Matis Flash gum

4. Guerlain prah za telo in lase z bleščicami Coque d’Or, omejena izdaja za novoletne praznike

5. rdečilo za lica Clarins Blush Prodige Tawny Pink

6. Deborah Smokey Eye paleta za zadimljen videz oči

7. osvetljevalec Estee Lauder Double Wear Brush-On Glow BB

8. svetleče kremno senčilo Max Factor Excess Shimmer

9. Maybelline Master Graphic tekoči liner v obliki flomastra

10. Puder v kamnu Dior Nude Air
Ne pozabi urediti obrvi, populi odvečne dlačice in obrvi oriši s pomočjo šablone ter jih s svinčnikom ali posebnim pudrom za obrvi naredi vizualno gostejše ter bolj zapeljive. Dobro zarisane obrvi dajejo obrazu obliko in okvir. Za končen vtis uredi še nohte na rokah, ki jih tokrat obarvaj v večno rdečo, trendovsko golobje sivo ali pa jih premaži z lakom, ki vsebuje svetleče delce. Z mojimi zgornjimi 10 predlogi must-have ličil si pripravljena na praznovanje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar