četrtek, 04. december 2014

Katja Koselj odprla vrata prenovljenega ateljeja

Oblikovalka nakita Katja Koselj, ki ustvarja pod imenom KK Jewellery, je odprla vrata prenovljenega ateljeja in predstavila svoje najnovejše izdelke: 'statement' lasne dodatke iz kolekcije Havana, pestro barvno različico pleksi kolekcije #hashtag ogrlic ter še številne modne dodatke in darilca za praznične priložnosti.
Katja Koselj in obraz nakita KK Jewellery Lara Mervar (na sredini)
Pestremu izboru navkljub Katja še vedno stavi predvsem na ročno izdelan nakit iz kvačkane žice, perl, brušenih kamnov in kristalov Swarovski, ki nosi cerfitikat 'Made with Swarovski elements'. V ateljeju Katja Koselj svoje izdelke razstavlja, izdeluje in prodaja že od decembra 2012, a si je do sedaj ta prostor delila z mladim arhitektom.
"Takrat je bila otvoritev ateljeja nekakšna provizorična rešitev, ki pa mi ni bila pisana na kožo. Prav zato sem se odločila za prenovo. Želela sem si lepega, svetlega in ličnega razstavnega prostora, ki bo hkrati tudi uporaben, udoben in prostorsko primeren za delovni prostor," je o razlogih za prenovo in ponovno odprtje povedala oblikovalka, ki je majhen prostor razdelila na tri dele: v razstavnem delu boste lahko občudovali njene kreacije, v delovnem delu bo Katja izdelovala svoje kreacije, tretji del, ki se nahaja v izložbi, pa je namenjen druženju s strankami ob skodelici kave.
Katja Koselj in Eva Ahačevčič, ki rada nosi nakit KK Jewellery
Poleg postavitve prostora so posebnost tudi ilustracije na stenah. "Res je, vsi detajli so bili skrbno izbrani. Ilustracije je narisala talentirana Isabela Kavšek, grafično podobo je dopolnila Anja Korošec, postavitev prostora pa je v harmonijo spravila Helena Bernik," je povedala Katja Koselj, h kateri po dnevni in večerni nakit pridejo številne znane Slovenke.
Marika Savšek z oblikovalko Katjo Koselj
Tjašo Kokalj, ki je bila dolga leta obraz Katjinega nakita, je lani zamenjala Lara Mervar, s KK Jewellery pa se pogosto okitijo še Eva Černe, Eva Cimbola, Marika Savšek, Nuška Drašček, Alenka Godec in mnoge druge. V decembru bodo vrata ateljeja odprta ob različnih priložnostih, zato ne zamudite predprazničnih nakupov, druženja in delavnic izdelovanja nakita v Katjinem Kraljestvu nakita na Gregorčičevi 9a v Ljubljani.

Foto: Mirjam Čančer

Ni komentarjev:

Objavite komentar