petek, 07. november 2014

Rašica in Anđela Lukanović za pomlad-poletje 2015

Znamka Rašica je včeraj z Modnim dnevom v Zgornje Gameljne privabila kupce, radovedneže in modne navdušence, svoje kupce pa razvajala še s posebnimi popusti na pretekle kolekcije (najbolj vroči so bili zagotovo kosi R Exclusive by Zoran Garevski in topli puloverji). Na modni reviji so nam predstavili novo kolekcijo za modno sezono jesen-zima 2014/15 in še poseben modni sladkorček, ekskluzivno kolekcijo za pomlad-poletje 2015, ki jo je za Rašico oblikovala priznana mlada modna oblikovalka Anđela Lukanović.
iz aktualne jesensko-zimske kolekcije
Obe kolekciji so nosile znane slovenske manekenke Iryna Osypenko Nemec, Nataša Pinoza, Jana Koteska in Eva Ahačevčič. Moške kose je predstavil Iztok Hodnik. Anđela Lukanović se revije osebno ni mogla udeležiti zaradi dela v Londonu, nam je pa s pomočjo sodobne tehnologije predstavila kolekcijo preko videa in izrazila svoje navdušenje nad sodelovanjem z Rašico.
pozdrav iz Londona: Anđela Lukanović
Po pleteninah, teh nadvse udobnih ter toplih modnih kosih, ki ne manjkajo v nobeni garderobi, je Rašica vedno slovela. Le kdo od nas nima v svoji omari kakšnega res odličnega Rašicinega puloverja, ki se ponaša z izjemno mehkobo in prefinjenostjo. Za Rašicine pletenine je značilno, da uporabniku ali uporabnici služijo dolga leta in so vedno v trendu, zato predstavljajo osnovni kos v jesenskih in zimskih stylingih.
Rašica, jesen-zima 2014/15
Rašica ima svoj lasten slog, ki ni le formalen, ampak je tudi igriv in sproščen. Že sicer se v pleteninah počutimo udobno, ker se prilagajajo gibanju telesa, obenem pa pri Rašici uporabljajo takšne materiale, da so oblačila primerna tako za službo kot posebne priložnosti (še posebej bi opozorila na lepe modele z dodano čipko). Po predstavitvi aktualne jesensko-zimske kolekcije smo na modni brvi lahko končno videli tudi ekskluzivno kolekcijo za pomlad-poletje 2015, ki jo je za Rašico ustvarila Anđela Lukanović.
kolekcija Metagrafit za pomlad-poletje 2015 by Anđela Lukanović
Rašica je vedno podpirala mlade modne upe in jim dala priložnost za vstop v modni prostor, kar dokazuje že njeno preteklo sodelovanje z neponovljivim modnim genijem Zoranom Garevskim. Anđela je tako za Rašico oblikovala 10-delno kolekcijo z imenom Metagrafit, ki jo bomo lahko nosile prihodnjo pomlad in poletje. Pri snovanju kolekcije se je poigrala s črtami, idejo pa je dobila, tako je povedala, kar pri očetovem starem Rašicinem puloverju.
Za Anđelo je bila izkušnja, da lahko oblikuje kolekcijo za Rašico, neprecenljiva, saj so jo pri Rašici ogromno naučili in je pridobila številne nove izkušnje, zdaj pa v Londonu uspešno nadaljuje svojo oblikovalsko pot. Metagrafit kolekcijo sestavljajo elegantne črtaste poletne obleke, oprijeta krila in sproščene tunike ter pleteni topi, ki jih lahko izvrstno kombinirate s krili.
Karin Bizjak, Petra Windschnurer in Brigita Vivod
Če si želite ogledati ali kupiti jesensko-zimske kose, morda pa tudi še ujeti kak neprecenljiv modni posladek iz kolekcije R Exclusive, ki se je nam izmuznil, lahko obiščete Zgornje Gameljne, kjer je lokacija prodajalne na istem mestu, kjer je bila zasnovana proizvodnja in slovita 'industrijska' prodajalna Rašice.
Brigita Vivod, direktorica podjetja Roteda
Pri Rašici so tako ohranili stik s tradicijo in nam ponudili modno prihodnost na novih, zdravih temeljih. Še ena zanimivost: manekenke so v prvem izhodu nosile nogavice blagovne znamke GERBI, ki so izdelane v lastni proizvodnji Rašice, podjetje pa ima že 25-letno tradicijo. GERBI ponuja širok izbor ženskih, moških in otroških nogavic.
Foto: Ana Kovač

Ni komentarjev:

Objavite komentar