četrtek, 20. november 2014

Poznate naravno 'cepivo' proti gripi in prehladom?

Mrzli jesenski dnevi, v kotlinah 'obogateni' z nadležno meglo, so že tu, z njimi pa virusna obolenja vseh vrst. Ker so temperaturna nihanja prevelika in se v hladnih dneh več zadržujemo med štirimi stenami, se manj gibljemo in  jemo manj sveže zelenjave, ter se več družimo z drugimi ljudmi, ki so prav tako nosilci bolezenskih klic, sta jesen in zima že tradicionalno sezoni prehladov, kmalu pa nas lahko obišče še gripa. Zato je toliko pomembneje, da s pravilno prehrano, gibanjem in naravno domačo lekarno sami poskrbimo za aktivno in zdravo jesen.
Pri boju z jesenskimi zdravstvenimi nevšečnostmi nam bo v veliko pomoč eterično olje divjega origana, ki ga lahko najdete v bolje založenih trgovinah z ekološkimi izdelki. Eterično olje divjega origana (origanum minutiflorum) velja za naravno cepivo proti gripi. Divji origano je znan po močnem antibakterijskem in antiseptičnem delovanju in je že v zelo majhnih količinah vsaj tako učinkovit, kot sintetični antibiotiki.
Podjetje Ekolife Natura vodijo sestri Tajča in Tjaša Pavček (na sliki) in Vesna Kovač
"Če se želimo preventivno zaščititi oziroma 'naravno cepiti' pred gripo in drugimi virusnimi nevšečnostmi, priporočamo 21-dnevno kuro, pri kateri 3-krat dnevno po jedi zaužijemo od dve do tri kapljice eteričnega olja divjega origana," sta nam na zdravem zajtrku in druženju povedali Tajča in Tjaša Pavček iz podjetja Ekolife Natura. "Eterično olje divjega origana nas pomaga varovati pred gripo in prehladi, obenem pa krepi imunski sistem, izboljšuje zdravje dihal, pomaga pri težavah s sinusi, zmanjšuje prisotnost kandide, ecoli, stafilokokokov in salmonele v telesu, pomaga pri okužbah kože in težavah s prebavo, ter povečuje gibljivost sklepov in prožnost mišic."
Divji origano običajno najdemo le na težko dostopnih gorskih predelih južnega Mediterana (Turčija, Španija), kjer vladajo specifični klimatski pogoji, zato ga na domačem vrtu ne moremo vzgajati. Nekateri ga zmotno zamenjujejo z doma vzgojenim origanom (origanum majaron), ki je sicer odlična začimba, a ima le skromno terapevtsko delovanje. Rastlina divjega origana vsebuje timol, karvakrol, flavonoide, ki so odlični antioksidanti in spodbujajo zaščito celic pred prostimi radikali, rožmarinsko kislino, sterole, vitamin A in C, ter številne minerale.
Podjetje Ekolife Natura je v jesen vstopilo še bolj opremljeno, saj je pod svojo blagovno znamko Ekolife natura razširilo paleto svojih izdelkov, ki bodo v dodatno pomoč njihovim uporabnikom pri ohranjanju zdravja tudi v zimskem času. Ta združuje vrhunsko ponudbo širokega spektra naravnih ekoloških izdelkov: olja (janeževo, cedrino, olje črne kumine, olje iz mareličnih koščic, makovo, odslej tudi rožmarinovo in žajbljevo), izdelke iz divjega origana (eterično olje, hidrolat, čaj in kapsule), superhrano (kakav v prahu, zdrobljena kakavova zrna, kakavovo maslo, lucuma v prahu, ječmenova in pšenična trava v prahu, marelična jedrca in semena črne kumine), prehranske dodatke (kot so alge klorela, spirulina in kelp) in druge izdelke.
Tajča Pavček, ustanoviteljica blagovne znamke Ekolife Natura, ki se je hitro uveljavila v slovenskem prostoru, tudi sama aktivno skrbi za zdravje. Vsako jutro se odpravi na Šmarno goro, kjer se napolni s pozitivno energijo. V svojo 'pisarno' v naravi zdaj vabi vse ljudi, ki si želijo zaživeti bolj zdravo, da se ji pridružijo: "Če si resnično želite spremeniti način življenja, boste z veseljem naredili korak proti meni in prišli na Šmarno goro, sama pa bom naredila deset  korakov proti vam, in vam pomagala z osebnim svetovanjem, po želji tudi osebnim trenerstvom z vadbo," obljublja.
Pavčkova se je po naravni poti uspela ozdraviti začetnega stadija multiple skleroze, zato danes z nasveti rada pomaga drugim. Strokovnjakinja za zdravo življenje, prehranjevanje in razstrupljanje z zelenimi smoothiji, želi v svoji spletni trgovini ozaveščenim potrošnikom ponuditi velik izbor kakovostnih ekoloških izdelkov po ugodni ceni, ki delujejo. Pomembno je, pravi Pavčkova, da si ne zatiskamo oči pred tem, kaj se danes dogaja z našo hrano, kaj nanašamo na svojo kožo, s čim čistimo naš dom, kako skrbimo za svojega duha, ter kako pridno krepimo in razgibavamo naše mišice.
Več o podjetju, izdelčni družini znamke Ekolife Natura in o eteričnem olju divjega origana si lahko preberete tudi na spletnem mestu www.ekolife.si.

Ni komentarjev:

Objavite komentar