četrtek, 13. november 2014

Osvoji najvišjo stavbo v Sloveniji in zmagaj!

Alive Step Up je prvi tek po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji pri nas, ki bo potekal v nedeljo, 23. novembra v Kristalni palači, zato so nam organizatorji dogodek tudi predstavili na tem mestu. Gre za športno-rekreativno-humanitarni izziv, kakršnega pri nas še ni bilo!
Na prvi tek Alive Step Up (pozor, predprijave se zaključijo to nedeljo!) se je doslej prijavilo že več kot 370 tekačev. Projekt podpirata BTC City in župan MOL Zoran Janković, ki bo dogodek tudi uradno odprl. Boštjan Gams in Živa Cesar iz športnega društva Alive sta zadovoljna, da so Slovenci pograbili izziv, ki ga že desetletja poznajo tuje metropole, kot so New York, Chicago, Singapur in Dunaj.
“Z dogodkom bi radi opozorili na pomen vsakdanjega gibanja. Namesto vožnje z dvigalom je bolje hoditi po stopnicah in tako narediti nekaj za svoje zdravje. Gre pa tudi za tekmovanje in testiranje lastnih meja. Kristalna palača je proti svetovnim nebotičnikom majhna, a premagati teh 459 stopnic in 89 metrov je izziv za vsakega tekača. Zelo smo zadovoljni z odzivom medijev in tekmovalcev, z nekaj idejami smo že navdušili tudi mednarodno zvezo. Naša tekma tako prinaša nekaj točk za rangiranje na svetovni lestvici, še posebno podrobno bodo spremljali izvedbo spletnega video prenosa v sodelovanju s portalom vzivo.si.”
Tin Vodopivec, Živa Cesar, Boštjan Gams in 'Tešky'
Dogajanje bosta povezovala Andrej Težak – Tešky in David Urankar, za zabavo bosta poskrbela ekipa Urban Roof in DJ Teo, obiskovalci dogodka in tekmovalci pa bodo lahko kaj zase našli tudi na manjšem sejmu pred Kristalno palačo. Komik Tin Vodopivec se je projektu pridružil kot ambasador in opozoril na dobrodelno plat teka: “Vsa z licitacijo zbrana sredstva bomo namenili društvu A veš?, ki skrbi za osveščanje in pomoč pri poškodbah hrbtenjače. Lani sem organiziral podoben dobrodelni stand-up v podporo našemu prijatelju Luki, ki se je poškodoval in je na invalidskem vozičku.” Akciji so se pridružili tudi člani skupine Siddharta, ki so za dražbo darovali nekaj svojih predmetov.
Predstavnik BTC, Matic Žehelj, je priznal, da so v njihovi družbi potrebovali nekaj časa, da so se ogreli za tek Alive Step Up, a so jih organizatorji prepričali z dobrim projektom. “BTC je prijatelj rekreativnega in vrhunskega športa, radi imamo tudi drznost in sveže izzive. Gradnja Kristalne palače je bila za nas drzen projekt in tak je tudi tek, ki BTC City s tem postavlja ob bok svetovnim metropolam."
Cilj organizatorjev je namreč, da bi tek Alive Step Up v nekaj letih prišel v tekmovalni koledar mednarodne zveze in gostil najboljše tekače po stopnicah na svetu. Na premieri sta sodelovanje že potrdila Jasmina Klančnik in Matjaž Mikloša iz elitne trideseterice. Vse o dogodku – vključno s seznamom že prijavljenih tekmovalcev za tek ALIVE STEP UP – najdeš na tej spletni povezavi, na Youtube linku zgoraj pa si oglej še, kako bo videti ta posebni tekaški izziv.

Ni komentarjev:

Objavite komentar