sreda, 05. november 2014

Nenavadna čajanka po britansko, v MINI slogu

Lepo ponedeljkovo popoldne je bilo v znamenju dveh britanskih ikon, premium znamke vozil MINI in angleških buldogov. Da okusnega čaja, pripravljenega prav po angleško in nalitega v fin porcelan, niti ne omenjamo! Čaj kajpak spada k čajanki. A presenetili so nas posebni gostje dogodka, ljubki štirinožni prijatelji angleškega buldoga Spikea (o njem več v nadaljevanju), ki so se skupaj s povabljenci družili v rafiniranem okolju vrta rezidence Britanske ambasade v Ljubljani. Naše druženje in 'tea-time' so popestrili tudi tipični britanski prigrizki - in MINI avtomobili v čisto pravi velikosti.
Prijaznih buldogov izborna ponudba čajev, okusnih angleških piškotov in tradicionalnih angleških sendvičev ni premamila, uživali so v soju žarometov in bliskavicah fotoaparatov, ki so se jim prav radi nastavljali. Prav tako so se pustili z veseljem čohati in se seznanili še z dvema razstavljenima najnovejšima modeloma MINI, novim trivratnim in novim petvratnim MINI-jem. Radovedno so opazovali plišastega buldoga Spikea, zaščitno 'maskoto' MINI znamke in verjetno sklenili, da je kljub vsemu boljše biti pravi buldog, saj ti dobijo tudi okusne prigrizke, ne le družbo avtomobila.
Britanski začasni odpravnik poslov Christopher Yvon in Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija
Na sprejemu nas je nagovoril Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija, ki je britanske korenine znamke MINI poudaril takole: "Dejstvo, da smo se danes zbrali v rezidenci britanske ambasade, ni naključje, saj je znamka MINI že več kot pet desetletij testno povezana z Veliko Britanijo. Večino vozil MINI namreč izdelajo v Veliki Britaniji in veliko britanskih simbolov je vključenih v DNK MINI vozil in MINI Lifestyle kolekcije."
Britanski začasni odpravnik poslov Christopher Yvon nas je navdušil nad obredom popoldanske čajanke, ki je tako značilna za Otok, izrazil pa je tudi svoje navdušenje nad inovativno različico MINI čajanke. Na druženje so prišli še člani Slovenskega kluba angleških buldogov, ki so svoje štirinožne varovance z veseljem pripeljali na čajanko. Množična pozornost, ki so je bili buldogi to popoldne deležni, zanje ni nič novega, saj so je vajeni s številnih pasjih razstav, ki se jih udeležujejo (naj vas opozorim, da bo naslednja taka v organizaciji Slovenskega kluba angleških buldogov potekala v Sloveniji 17. januarja 2015).
Spike, plišasta MINI maskota v družbi pravega angleškega buldoga
Kaj pa je v tej aristokratski združbi počel Spike? Plišasti angleški buldog Spike je pač najboljši prijatelj voznika MINI, ima tudi črno ovratnico MINI in črno majico. V televizijskem oglasu za novi trivratni MINI je Spike postal velika zvezda. Na svoji prvi vožnji v novem MINI-ju je Spike 'spoznal' vse ključne prednosti najnovejšega člana britanske družine majhnih avtomobilov. Plišasti Spike pa je tudi eden najbolj priljubljenih izdelkov iz MINI Lifestyle kolekcije in je na voljo v dveh velikostih. Tudi Spike je dokaz, da blagovno znamko, ki je letos praznovala svoj 55. rojstni dan, odlikujeta mladostna navihanost in razigranost. Vse MINI dogodivščine lahko spremljamo tudi na njihovi družabni Facebook strani.
v 'majhnih' se skriva strup
Ko je prvi klasični Mini, izdelan v Birminghamu, vstopil na trg 18. avgusta 1959, si morda nihče od snovalcev pri njegovem nastanku ni predstavljal, da bo koncept revolucionarnega majhnega avtomobila postal ena bolj odmevnih zgodb v avtomobilski industriji, ki traja že pet desetletij in pol. Koncept snovalca Aleca Issigonisa je bil enostaven in za tiste čase inovativen - prostorna notranjost v povezavi z minimalnimi dimenzijami zunanjosti, štirje sedeži, odlične vozne karakteristike, nizka poraba goriva in razumna cena.
moja malenkost s Spikeom
MINI je ves ta čas predstavljal novosti in letos je ponudil trgu kar nekaj novih in prenovljenih modelov, med njimi izstopata novi klasični trivratni MINI in edinstven MINI s petimi vrati (o njem sem tudi že pisala tukaj). Obe vozili je na čajanki 'predstavil' simpatični Spike. Za novega trivratnega MINI je dejal, da prenaša željo svojega predhodnika - ostati vodilni original v premium segmentu majhnih avtomobilov. Izpopolnitev njegove oblike kaže zrelejši značaj, ki se odraža v znatni optimizaciji kakovosti prostora, varnosti, opreme, materialov in laka karoserije, prav tako tudi v športnosti in voznem udobju.
Samo nekaj mesecev po lansiranju tega modela MINI je britanska premium znamka razširila svojo modelno serijo še s povsem novo različico karoserije, petvratnim vozilom MINI, prvo tovrstno izvedbo v svoji zgodovini, nad katero je bil Spike še posebej navdušen, saj bodo tako tudi njegovi pasji prijatelji lažje prišli do udobja zadnjih sedežev (in kot vemo, angleški buldog pač rad udobno počiva!).
utrinki s predstavitve petvratnega MINI
Petvratni model smo novinarji spoznali 8. oktobra na posebnem lifestyle dogodku v ljubljanskem BTC-ju in tam doživeli urbano vznemirjenje na poligonu z novimi modeli MINI (trivratnim MINI-jem, MINI Pacemanom in MINI Countrymanom) ter premierno spoznali tudi novi 5-vratni MINI, ki je na slovenski trg prišel 25. oktobra letos.  MINI s petimi vrati združuje značilno zabavo v vožnji s povečano prostornostjo in s tem še večjo praktičnostjo; nadgrajuje ga vedno posebni značaj MINI avtomobilov, ki zavračajo 'normalnost' in običajnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar