ponedeljek, 24. november 2014

Na testu: Lipikar Baume AP+, hranljivi balzam za kožo

La Roche-Posay me je pred kratkim razveselil z novostjo, balzamom za zelo suho in atopijsko kožo, tukaj pa je moja ocena izdelka. Za začetek: po številkah, ki so na razpolago, je samo v Evropi že več kot 50 milijonov ljudi z atopijsko kožo, ta tip izrazito suhe kože pa postaja vse večja težava odraslih in otrok po vsem svetu; v razvitih zahodnih državah se je pojavnost zelo suhe kože v zadnjih 50 letih podvojila. Pri znamki La Roche-Posay so se zato v svojih raziskavah posvetili odkrivanju novih rešitev za atopijsko kožo in možnostim za diagnosticiranje in zdravljenje tega stanja kože.
Najbrž ni treba posebej poudarjati, da 'lastnika' ali 'lastnico' take kože motijo številne stvari in da je njuna kakovost življenja okrnjena. Če se ne počutimo dobro v svoji koži, če nam naša koža 'ni prav', nas zateguje, peče, srbi ali se kako drugače počutimo v njej neudobno, potem... nam nič ni prav in veliko energije in časa porabimo za iskanje rešitev. Koža je največji organ našega telesa, zato je pomembno, da nam nemoteno 'služi'.
La Roche-Posay je tako po kar četrt stoletja raziskav predstavil novo generacijo nege Lipikar Baume AP+, balzama, ki koži pomaga vrniti lipide in deluje proti draženju ter srbečici. Izdelek vsebuje novo aktivno sestavino Aqua Posae Filiformis, ki ponovno vzpostavi ravnovesje kože. Poleg takojšnje pomiritve kože Lipikar Baume AP+ pomaga, da se faze poslabšanja suhosti kože redkeje pojavljajo in da se na občutljivi koži spet pojavi dolgotrajni občutek ugodja. Moja ocena je pet zvezdic od petih. Zakaj?
Prepričala me je najprej že udobna, nemastna tekstura, ki se povsem vpije v kožo. Po nanosu ni vsiljivega vonja, kar pomeni, da v izdelku ni dodanih dišav, ki bi lahko še dodatno dražile kožo. Občutek na koži je žameten, svilen, nadvse mehek in Lipikar Baume AP+ je postal moja najljubša nega po tuširanju, čeprav nimam atopijskega dermatitisa. Na določenih delih telesa pa imam kožo suho in na njih novi balzam daleč najbolje pokaže svojo 'moč' in prepričljivost.
Tudi po nekaj urah od uporabe na koži še vedno ostane zelo prijeten občutek, prej suhi deli pa so vidno navlaženi, v svoji koži se spet dobro počutim in prav tako imam manj težav pri nošenju debelih zimskih oblačil. Prisotnost volne in bolj grobih materialov (ki so seveda tudi toplejši) me namreč dostikrat draži, po uporabi Lipikar Baume AP+ pa tega draženja ne čutim, ne glede na oblačila, ki jih nosim. Moja ocena je torej, da balzam deluje.
Izdelek vsebuje:
- karitejevo maslo in repično olje za obnavljanje hidrolipidnega sloja kože
- glicerin za prožnost kože
- niacinamid proti srbečici in za obnavljanje zaščitne funkcije bariere kože
- Aqua Posae Filiformis za obnavljanje mikrobioma in
- 50 odstotkov termalne vode La Roche-Posay, ki pomiri in obnovi občutljivo kožo
Morda koga zanima, kaj je to mikrobiom? Mikrobiom je ime za skupino mikroorganizmov in bakterij, ki jih najdemo v telesu in se nahajajo na površini kože. S študijo je La Roche-Posay dokazal, da se sestava mikrobioma atopijske kože spremeni, ko se simptomi poslabšajo. Raznolikost mikrobioma je znak zdrave kože. Pri atopijskih bolnikih je njegova raznolikost na koži slabša kot pri zdravih osebah, nizka bakterijska raznolikost pa je znak atopije. Koža, nagnjena k atopiji, je kožno obolenje, ki se običajno pojavi pri starosti okrog treh mesecev, lahko se razvije tudi prej. Če imate sami ali kdo drug te težave, lahko več informacij o atopijski koži dobite na tej spletni strani. Proizvajalec izdelek (ki je brez dišav in parabenov) sicer priporoča tudi za uporabo pri dojenčkih in otrocih.

Foto: D. S.

Ni komentarjev:

Objavite komentar