sreda, 12. november 2014

Francozinje - iskrene, duhovite in odbite, kot me

Decembra na slovenska kino platna prihajajo Francozinje, odlična komedija z vrhunsko igralsko zasedbo. Izpete ljubezenske zveze, strta srca, iskrice novih ljubezni, bolezni, prijateljstva in seks so koščki bogatega mozaika življenja in protagonistke se z njimi soočajo z veliko mero humorja in duhovitosti. Čeprav se med seboj močno razlikujejo, tako značajsko, kot po načinu življenja, se znajdejo na istem mestu ob istem času, kar povzroči pravi ognjemet čustev in zabave.
Francozinje so komedija, ki so jo ustvarile ženske za ženske in za njihove moške, ki jih ljubijo. Gre za kolaž zgodb enajstih sodobnih žensk, ki se odvijajo neke pomladi v Parizu. Skozi obdobje 28 dni, kolikor traja povprečni menstrualni cikel, je pariško vreme nestabilno in spremenljivo, prav takšno pa je tudi obnašanje samosvojih in neponovljivih junakinj.
So inteligente, močne, romantične, nevrotične, kompleksne, ljubosumne, ljubeče, preveč naličene, premalo pobrite, prestare... in še kaj. Predvsem pa so resnične ženske - v vsej njihovi slavi, težavah in vsem drugem. Najbrž se bo vsaka od nas zlahka vživela v njihovo kožo, saj te občutke tudi same poznamo.
Duhovite, strastne in navihane Francozinje (v originalu Sous les jupes des filles/French women), ki so idealne za zabaven ženski večer, prihajajo na redne sporede naših kinematografov 18. decembra letos. Rezervirajte si ga za družbo z najboljšimi prijateljicami... ki razumejo, kako noro, zabavno in tudi nepredvidljivo je biti - ženska. Ne glede na poreklo. Teaser na youtubeu si lahko ogledaš tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar