petek, 31. oktober 2014

Zenovsko obarvan vonj - ZEN Moon Essence

ZEN nas vabi k izkušanju nove oblike razsvetljenja; da izkusimo lepoto vsega, kar nas obkroža. Ne posegajte po njem, začutite ga v svojem srcu. Cvetovi mesečine in svetleči cvetni listi ponujajo svoje darove. ZEN Moon Essence je intenzivna, magnetna in živa dišava zanjo, popolna interpretacija edinstvenosti japonske polne lune. Kdor že pozna družino ZEN dišav s podpisom Shiseido, ve, da so te prav posebne in nezgrešljive, namenjene sofisticiranim ženskam in moškim.
"Zajemi vodo, luna je v tvojih rokah.
Igraj se s cvetovi
in njihova dišava bo napojila tvoja oblačila."
To so zenovske besede pesnika Uryoshija iz 8. stoletja. Pravijo, da luna na Japonskem, še posebej, ko je polna, oddaja posebno zlato svetlobo. Ni močna in intenzivna, pa vendar je njena moč očarljiva; ponoči, med plesom senc in silhuet, pritegne pogled navzgor. Michel Almeirac, mojster dišav, je ustvaril nov vonj Zen Moon Essence. To je cvetno-lesna dišava, ki se navdihuje v jantarju. Dišavo je želel predstaviti kot odo nežnemu sijaju belih cvetov, ki se kopajo v svetlobi japonske polne lune.
“Želel sem zaobiti toplo varnost ZEN-a. Iskal sem način, kako poudariti edinstven kontrast med svetlimi belimi cvetovi – jasminom, magnolijo in tuberozo – in globljimi, osnovnimi notami, jantarjem, pačulijem in kašmirskim lesom, ki tej dišavi podarjajo skrivnostnost in nekakšen zlat sijaj,“ je povedal Almeirac. Tudi steklenička je, kot so nas pri Shiseidu že razvadili, edinstven svet zase. Nežne, bisernate rože zadržujejo mehko svetlobo polne lune, nato jo 'oddajajo' preko robov živo zlate, steklene površine. To razsvetljeno stvaritev je ustvarila vizija umetnice Marehide Susuki. Za ustvarjanje slik in logov za vizualno komuniciranje pa je japonski umetnik Keishin Araki uporabil tradicionalna orodja, barve in tehnike lakiranja, da bi opazovalcu pričaral občutek japonske mesečine in njen pravi nočno zlat odtenek.
Keishin Araki je prejel številne nagrade za svoje japonske tradicionalne slike. Je tudi strokovnjak za restavriranje umetnin, med drugim je obnavljal narodne zaklade, kot je Byodo-in tempelj, ki je del svetovne kulturne dediščine v Kjotu. Tudi to je zagotovilo, da bo nova ženska parfumska kreacija ZEN Moon Essence že na sami polički delovala kot prava umetnina, medtem ko boste nad vonjem preprosto osupnile. Naj vas začara, kot nas začara in očara pogled na bleščečo polno luno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar