nedelja, 19. oktober 2014

Z oljem nad brazgotine, strije in neenakomerno polt

Že pred tisočletji je človeštvo rastlinska olja uporabljalo za zdravljenje, krepitev ter pomiritev telesa in duha. Bio-Oil je izdelek za nego kože, ki je namenjen izboljšanju videza brazgotin, strij in neenakomerne polti, učinkovito pa neguje tudi izsušeno in zrelo kožo.
Minuli teden smo se novinarji v hotelu Nox spoznali s tem namenskim oljem za nego kože. Sprejeli so nas ritmi Južne Afrike, od koder sestavine izdelka izhajajo, poslušali strokovni predavanji prof. dr. Igorja Bartenjeva, dr. med., specialista dermatovenerologa in Cvetke Pirih, mag.farm. ter se srečali s predstavniki podjetja Orbico, ki je zastopnik Bio-Oil za Slovenijo.
olje je z odlično oceno prestalo preizkus
To olje, ki je na tuje trge prišlo že leta 2002, je v tem času prejelo kar 72 priznanj za nego kože, so nam povedali predstavniki, in v 11 državah je najbolje prodajan izdelek na nego brazgotin in strij. Ker ne vsebuje sestavin živalskega izvora ali sestavin, ki so bile testirane na živalih, ima tudi akreditacijo Beauty Without Cruelty.
prof. dr. Igor Bartenjev z voditeljico dogodka in gostjo Metko Albreht
Sestavina izdelka je Purcellin Oil, ki učinkovito neguje tudi zrelo in izsušeno kožo. PurCellin Oil spremeni konsistenco olja in ga naredi, da je lahko in nemastno. Na ta način koža lažje vsrka vse učinkovine, ki jih vsebujejo rastlinski izvlečki in vitamini. Bio-Oil je sestavljen iz kombinacije rastlinskih izvlečkov in vitaminov v oljni osnovi. V olju, ki ne vsebuje kisika, lahko rastlinski izvlečki in vitamini ohranijo svojo moč. Njegove ključne sestavine so kamilično, sivkino, rožmarinovo in ognjičevo olje, ter vitamina E in A.
Metka Albreht olje uporablja že več mesecev, tudi po porodu
Kamilično olje deluje protivnetno, kožo blaži in pomirja. Učinkovito je za kožo, izpostavljeno stresu. Sivkino olje je znano je po tem, da naredi kožo bolj čvrsto, gladko in izboljšuje polt, je naravni antiseptik in zapira pore. Rožmarinovo olje kožo pomirja in blaži, deluje tudi kot blagi antiseptik. Ognjičevo olje obnavlja celice, primerno je za nego občutljive, poškodovane kože ali kože s sončnimi opeklinami. Vitamin A spodbuja tvorbo novega kolagena in sodeluje pri obnavljanju kože. Povečuje prožnost in izboljšuje teksturo in napetost kože. Vitamin E je najpogosteje uporabljen antioksidant v negovalnih izdelkih. Ščiti pred učinki prostih radikalov, ki kožo poškodujejo in povzročajo njeno prezgodnje staranje.
Bio-Oil lahko izboljša videz starih in svežih brazgotin. Zmanjšuje verjetnost za nastanek strij med nosečnostjo, v obdobju hitre rasti med puberteto in v primeru naglega povečanja telesne teže. Pomembno izboljša tudi videz že nastalih strij. Olje sčasoma izboljša videz temnih pigmentnih madežev in lis, ki so posledica hormonskih nihanj, uporabe izdelkov za beljenje kože ali čezmernega izpostavljanja soncu. Obenem gladi in napne zrelo kožo na obrazu ali telesu.
Dragica Sušnik in Urša Ambrož Kajfež
Bio-Oil, ki je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah, sem tudi sama preizkusila. Zares lepo diši, občutek po nanosu je gladek, svilnat in prijeten, koža se resnično ne masti in ne sveti. Je dragoceno, zato bi bilo najbolje, da bi njegovo uporabo omejila samo na obraz, vrat in dekolte, a priznam, da se ne morem upreti in ga po tuširnaju nanesem tudi na druge telesa. S strijami na srečo nimam težav, vsekakor pa lahko  že po nekaj dneh uporabe rečem, da sta me že sam občutek, ki ga olje zapusti za seboj, in nadvse prijeten naraven vonj, že povsem osvojila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar