sobota, 11. oktober 2014

Piling občutljive kože obraza – da ali ne?

Vedno je koristno, da s kože odstranimo odmrle celice in ji omogočimo, da zadiha s polno svežino in sijajem. Vendar pri suhi, občutljivi koži lahko pride tudi do reakcije, če piling uporabljamo prepogosto ali pa je vrsta pilinga, ki ga uporabljamo, preveč agresivna za naš tip kože. V tem primeru je pomembno, da uporabljamo izdelek, ki je namenjen posebej občutljivi koži, saj ta vsebuje manjše in izjemno nežne luščilne delce ter sestavine brez alergenov.
Uporaba pilinga je priporočljiva še zlasti po 30. letu, ko se naravni proces obnavljanja kože upočasni, rezultat tega pa je pusta in utrujena koža. S pilingom se naravni proces obnavljanja kože pospeši. Uporaba pilinga je odvisna od našega tipa kože in pri občutljivi koži se nežen piling priporoča samo 1-krat tedensko. Tudi prekomerna uporaba pilinga lahko namreč poškoduje površinski sloj kože, ki le-to brani pred zunanjimi škodljivimi vplivi, zato je pomembno, da s pilingom ne pretiravaš. Piling vedno nanesi z nežnimi potezami na vlažno kožo. S tem ublažiš trenje in zmanjšaš možnost poškodb in draženja kože.
NUXE-ov Gelée Exfoliante Douce Nežen gelni piling z damaščansko vrtnico za obraz vsebuje privlačno gelno teksturo, ki je primerna tudi za najbolj občutljive kože. Luščilni delci iz orehovih lupin ter semen ličija gladijo površino kože in odstranijo odmrle celice. Cvetna voda cvetnih listov damaščanske vrtnice, alantonin ter rastlinski glicerin pomirjajo in mehčajo kožo, medtem ko cvetna voda rožmarina globinsko čisti kožo.
Tekstura kože bo zglajena, koža pa nežno očiščena in mehka na dotik. S pilingom pa ne odstraniš samo nečistočo in odmrle celice, temveč tudi očistiš pore in pomagaš koži, da lažje sprejme aktivne sestavine iz katerekoli kreme, nega bo tako precej bolj učinkovita. Izdelek Gelée Exfoliante Douce vsebuje 95% sestavin naravnega izvora s 100% naravnimi luščilnimi delci. Te zanima še cena? Ta je 19,74 evra. NUXE izdelke dobiš v vseh lekarnah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar