četrtek, 23. oktober 2014

Modna kolekcija, ki jo je oblikoval Iggy Pop!

Le kdo ne pozna večnega upornika in odličnega glasbenika Iggyja Popa? Verjeli ali ne, nepoboljšljivo 'divji otrok' je oblikoval svojo prvo kolekcijo modnih oblačil! Od včeraj so tudi Slovencem na sailorjerryclothing.com ekskluzivno dostopni trije unikatni kosi oblačil, ki jih je oblikovala živa legenda in boter pank-rocka, Iggy Pop!
Iggy Pop v denim brezrokavniku z našitki, ki so osrednji kos kolekcije. Iggy pravi, da če že ne more biti brez srajce, potem najraje nosi ta kos
Blagovna znamka Sailor Jerry je v Sloveniji bolj znana po začinjenem rumu, ki so ga zvarili Američani v čast svetovni legend tetovatorstva, Normanu 'Sailor Jerry' Collinsu, letos pa ustekleničeno strast predstavljala s pomočjo kralja podzemnega zvoka. Iggy Pop je pristopil k oblikovanju posebne modne kolekcije Sailor Jerry Clothing pod imenom 'The Flash Collection by Iggy Pop'. Za blagovno znamko je oblikoval tri unikatne kose – lastoročno podpisan brezrokavnik iz denima, usnjen pas z ročno izdelano zaponko in trendovske našitke - za katere je glasbenik našel navdih v Normanu, rumu in pin up stilu.
tudi uporništvo je oblika (pop)kulture
Vsi kosi bodo na voljo le prvim 100 kupcem! Iggya je v kosih, ki jih je oblikoval, fotografiral nič manj legendarni Mick Rock, ki je v svoj objektiv ujel že vse možne zvezdnike, od Davida Bowieja, skupine Queen, Snoop Doga, The Killers do supermodela Kate Moss in kontroverzne pop ikone Lady Gaga.
Iggy Pop je zaslovel kot pevec skupine The Stooges, njegovo glasbeno udejstvovanje traja že skoraj polovico stoletja. Skupaj z The Stooges je posnel šest albumov, kot solo pevec še dodatnih 16, zato ni čudno, da ima še danes enega izmed najmočnejših vplivov na razvoj pank-rock scene. Kralj odrskih vragolij, ki je znan tudi po svojih dolgoletnih bojih z odvisnostjo od drog, je nesporno izjemno talentiran glasbenik in velik umetnik. Letos se je prvič preizkusil tudi v vlogi modnega oblikovalca.
Trije kosi oblačil, ki jih je Iggy Pop oblikoval za Sailor Jerry, vsak s svojo zgodbo
Enda O’Sullivan, direktor blagovne znamke Sailor Jerry, je pojasnil, zakaj so k sodelovanju povabili Iggyja: "Iggy ni samo taletiran glasbenik, temveč tudi spoštovana modna ikona. S svojim uporniškom načinom življenja predstavlja vse, kar uteleša tudi naša znamka." To ni prvo sodelovanje znamke Sailor Jerry z znanimi glasbeniki. Lansko leto je svoje kreacije za Flash kolekcijo izdelal glasbenik Paul Simonon iz skupine The Clash.
Iggy Pop pravi, da se je za sodelovanje s znamko Sailor Jerry odločil zlasti zato, ker je velik oboževalec Normana Jerrya: "Ko so me vprašali, ali bi sodeloval z njimi, sem bil takoj za stvar. Pin up ilustracije in  Sailor Jerry podobe so najboljše. Želel sem biti del oživitve pin up podob." Iggy je bil v procesu oblikovanja presenečen nad številnimi skupnimi točkami, ki jih je odkril med seboj in Normanom: "Ko sem raziskoval, sem ugotovil, koliko skupnega imava z Normanom – od ljubezni do umetnosti, Havajev v 70. letih in tega, da sva oba imela svojo radijsko oddajo. Upam, da bi bil Norman ponosen na mojo kolekcijo in da sem z njo pripomogel k temu, da bo njegova zapuščina ostala živa."
Iggy je v sklopu kolekcije oblikoval še usnjen pas z ročno izdelano zaponko, na kateri je simbol morskega psa, ki se dviga iz morja, in za katerega Iggy pravi, da je simbol moči ter individualizma. Pas je na voljo v samo 100 primerkih po ceni 180 evrov. Vsi kosi oblačil so izdelani v ZDA iz visokokakovostnih materialov. Kaj menite, se vam zdi Iggy Pop kot modni oblikovalec obetaven? Mogoče je čas, da zažene vzporedno kariero!

Foto: Mick Rock

1 komentar:

  1. No ja rokenrol pac. Pa dodatn denar prov pride ;-)

    OdgovoriIzbriši