ponedeljek, 06. oktober 2014

Imaš zelo občutljivo kožo? Poskusi novost iz Eucerina

Občutljivo kožo povzroča kombinacija oslabljene zaščite kože, reakcij kože na stresorje in zelo občutljivih živcev. Zaradi oslabljene bariere je koža veliko bolj dovzetna za draženje. Obenem pri zelo občutljivi koži živci, ki oživčujejo kožo, hitreje in močneje reagirajo na stresorje kot pri drugih stanjih kože. Ta hiper-reakcija živcev povzroči neprijetne občutke na koži. Poleg tega zaradi oslabljene kožne bariere zunanji stresorji lažje prodrejo skozi povrhnjico in povzročijo razdraženost in rdečino.
Da bi zmanjšali obremenitev zelo občutljive kože in tveganje za netoleranco, so strokovnjaki za kožo pri Beiersdorfovem EUCERIN-u razvili učinkovite in čiste formule, ki ne vsebujejo dišav, konzervansov, parabenov, parafina in alkohola ter so vsi, razen prekrivne kreme proti rdečici, tudi brez barvil in emulgatorjev. Izdelke iz linije Eucerin Ultra Sensitive lahko poiščeš v svoji najbližji lekarni.
Eucerin proti rdečici (AntiREDNESS Soothing Care) je dobra izbira za občutljivo kožo, nagnjeno k rozacei in kuperozi. Glavna sestavina izdelka je SymSitive, sintetičnega izvora, brez vonja in brez barv in deluje pri izvoru hipereaktivnosti kože. Izdelki Eucerin proti rdečici vsebujejo tudi licochalcon A, aktivno sestavino izvlečka korenine kitajskega sladkega korena glycyrrhiza inflata, ki učinkovito zmanjša rdečino in pomiri vnetja.
Za vse, ki ne potrebujejo le ublažitve neprijetnega občutka na koži, ampak bi radi tudi takoj prekrili pordelo kožo, je na voljo še Eucerin prekrivna krema proti rdečici. Poleg obeh aktivnih sestavin krema vsebuje tudi zelene pigmente, s katero ustvariš enakomerno polt takoj po nanosu.
če želiš okrepiti učinek pomiritve kože, uporabi vsak dan Eucerinov UltraSENSITIVE fluid za čiščenje
Tu pa so še odgovori na najpogostejša vprašanja glede rdečice kože, ki jih postavljajo uporabniki, strnem jih lahko v naslednje alineje:
- zelo občutljiva koža ni vedno opazna ali opazno pordela, pogosto se izraža samo z neprijetnim občutkom na koži, kot so pekoča bolečina, skelenje ali napetost
- rdečina pri zelo občutljivi koži traja več ur, dni ali celo mesecev. Pomeni lahko, da je koža vneta, in ne izgine, dokler se koža ne pozdravi
- Licochalcon A, aktivna sestavina v liniji Eucerin Ultra Sensitive, je močna dermokozmetična učinkovina s protivnetnim in antioksidativnim učinkom, ki takoj pomiri vnetja in odpravlja rdečino, tako da prepreči sprostitev provnetnih mediatorjev, ki spodbujajo draženje in vnetje občutljive kože, iz kožnih celic. Obenem ščiti kožne celice z zmanjšanjem oksidativnega stresa in poveča koži lastno antioksidativno sposobnost
- da je nova Linija Eucerin za zelo občutljivo kožo primerna tudi za kožo, nagnjeno k rozacei in kuperozi, je proizvajalec dokazal z obsežnimi kliničnimi in dermatološkimi raziskavami, v katerih so sodelovali prostovoljci z zelo občutljivo kožo in kožo, nagnjeno k rdečini, rozacei ali kuperozi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar