sreda, 17. september 2014

Razvajaj kožo s kakavovim maslom

Azteki in Maji so verjeli, da je kakavovec darilo bogov. Divje drevo naj bi izviralo izpod bogatih krošenj deviških deževnih gozdov v porečjih Amazonke in Orinoka. Kakav so prvi pridelovali Maji na polotoku Jukatan v Mehiki in ga uporabljali za trgovanje z Azteki, ki so živeli na sušnejših območjih Mehike, kjer kakavovcev ni bilo mogoče gojiti. Kakavovo maslo dokazano deluje na kožo, tako, da jo neguje in naredi mehkejšo. Zaradi svoje hranljivosti in obstojnosti ga pogosto najdemo v kozmetičnih izdelkih. Neguje suho kožo, jo mehča in jo naredi prijetno dišečo. Zato ga večkrat najdemo v losjonih za nego telesa ali v milu.
Presno kakavovo maslo pridobijo s hladnim stiskanjem, da se v čim večji meri ohranijo naravne hranljive snovi. Kakavovci uspevajo v Afriki in Južni Ameriki, njegove sadeže lahko domačini obirajo vse leto. Obrane sadeže posušijo na soncu, da se lupina zmehča in poči. Kakavova zrna fermentirajo in s praženjem ter stiskanjem pridobijo kakavovo maslo. Vsebuje ga tudi NIVEA mleko za telo, ki s kakavovim maslom poskrbi za intenzivno hranilno nego tvoje kože. Bogat vlažilni izdelek intenzivno in dolgotrajno nahrani suho kožo, da ves dan ostane otipljivo mehka in gladka.
Mleko za telo s tehnologijo Hydra IQ se hitro vpije in je obogateno z naravnim kakavovim maslom in vitaminom E za globinsko in dolgotrajno vlaženje kože. Na koži pusti svilnat občutek in ji podari zdrav videz, ki traja ves dan, obenem pa tvoje čute ovije v mamljiv vonj kakava.

Ni komentarjev:

Objavite komentar