torek, 23. september 2014

Prvi BMW FEST v Arboretum privabil na tisoče tekačev in ljubiteljev

Več kot 6.000 tekačev, družin in ljubiteljev vozil BMW se je to nedeljo zbralo na festivalu teka in zabave – BMW FEST-u. Prvi tak dogodek znamke BMW je v Arboretum Volčji Potok v na srečo prav čudovitem in sončnem vremenu privabil množico ljudi, ki so uživali v teku, prostočasnih aktivnostih in vozilih BMW (nekateri so jih le gledali, drugi tudi vozili na testnih vožnjah).
Popolnoma električni BMW i3 je tekače popeljal na tekaški izziv BMW Race to Berlin
BMW FEST je bil obenem zaključek letošnjega tekaškega izziva BMW Race to Berlin. Skoraj 1.500 rekreativnih tekačev se je prijavilo na tek in se potegovalo za osem brezplačnih prijavnin na Berlinski maraton 2015. Prijavnine so si kot zmagovalci v svojih kategorijah pritekli Manca Udovič, Blaž Grad, Jerica Sardoč in Janez Mulej. Kot srečni izžrebanci bodo naslednje leto v Berlinu lahko tekli tudi Vida Globočnik, Urška Debeljak, Marjan Stražar in Rajko Stevanović.
Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija in Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije sta zelo zadovoljna z rezultati skupnega projekta BMW Race to Berlin
S spodbudnimi besedami sta tekače, ki so v okviru BMW Race to Berlin tekli na 6 in 12 km, na startu pozdravila Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije in Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija. Med več kot sto tekači, ki so se podali na poslovni tek, so bili tudi vrhunski športniki Jure Košir, Klemen Bauer in Jakov Fak. Skoraj 1.500 tekačev pa je uspešno prečkalo ciljno črto 600 metrov dolgega družinskega teka.
Jure Košir se je udeležil poslovnega in družinskega teka na BMW FEST
Aktivna je bila tudi družina priljubljene televizijske voditeljice Lili Žagar, ki je sodelovala na družinski tekaški preizkušnji. Da je bil tek prijetnejši, so z glasbeno spremljavo poskrbeli Čuki in Perpetuum Jazzile. Otroci so se poleg teka preizkusili še v športnem poligonu, golfu in nogometu, prevozili poligon s kolesi in BMW poganjalci ter se zabavali na napihljivih igralih in ustvarjalnih delavnicah.
Lili Žagar je navdušena nad novim BMW serije 2 Active Tourer, ki je tudi uradno vozilo projekta Gostilna išče šefa
Gordana Kisilak, BMW Group Slovenija in Jakov Fak, biatlonec ter ambasador znamke BMW
Veliko doživetje za obiskovalce je bil svet vozil BMW, saj so si lahko ogledali kar sedemnajst različnih modelov BMW ter tri najnovejša BMW motorna kolesa. Veliko zanimanja je vzbudilo novo električno vozilo BMW i3 (po besedah generalnega direktorja Lotharja Schupeta naj bi električno gnan i3 k nam prišel v prvi polovici prihodnjega leta, op.), ki je tudi spremljalo tekače na progi. Glavna zvezda dogodka pa je bil kajpak popolnoma novi BMW serije 2 Active Tourer.
Številni obiskovalci so se z njim odpeljali na testne vožnje in v polni meri doživeli funkcionalnost ter udobje novega člana v družini vozil BMW, ki na slovenske ceste prihaja 27. septembra. Dva srečneža med tekači, ki so se udeležili BMW FEST-a, sta udobno in obenem športno vozilo BMW serije 2 Active Tourer prejela v polletno uporabo.
Udeležence je navdušil nastop skupine Perpetuum Jazzile
Generalni direktor BMW Group Slovenija Lothar Schupet se je s ponosom ozrl k včerajšnjem dogodku: "Pri BMW smo dogodek BMW FEST organizirali prvič in priznati moram, da je že prva izvedba presegla vsa naša pričakovanja. Veseli nas, da se je toliko Slovencev odločilo preživeti aktivni dan v družbi znamke BMW."

Ni komentarjev:

Objavite komentar