torek, 09. september 2014

Opremi se za dež (za manj kot 100 evrov)

Danes so se (spet!) pojavile nevihte in do konca tedna bo mokro. Dežja je, ufff, preveč. Obvladala ga bom s primerno opremo, kot Angleži počno že stoletja. Res me ne preseneča, da toliko dobre in modne opreme za deževno vreme prihaja z Otoka, tam najbrž zaradi bogato (mokrih) izkušenj vedo, kako preprečiti dežnim kapljam, da bi nam popolnoma uničile dan (ali zmenek; ali frizuro; karkoli že).
Eden od strokovnjakov za dež je tudi podjetje Hunter, ki izdeluje gumijasto obutev za deževne dni. A tokrat se nisem odločila za gumijaste škornje, pač pa sem styling zgradila z nizkimi Hunter čevlji za dež, nadvse klasične oblike, toda v živi magenta barvi in kajpak jih od običajne obutve loči material: narejeni so namreč iz trpežne, kajpak nepremočljive gume. Svoj par sem našla na Asosu, kjer sem namesto 113,74 evrov zaradi znižanj plačala samo 38,39 evrov. Ker sem imela še dodatnih 15 odstotkov popusta, sem jih seveda vnovčila! Tako sem na koncu plačala 32,63 evra za te čevlje, ki mi bodo, upam, dolgo služili.
Prvioščila sem si še nove kavbojke pri Bershki za 19,99 evra, jih dopolnila z nadvse uporabnim bombažnim puloverjem znamke H&M za 14,99 evra, čez oblačila sem na koncu vrgla praktično PVC jakno za dež, prav tako z Asosa, ki je trenutno z 49,76 znižana na 29,86 evra. Vso dolgo - in zelo verjetno tudi mokro - jesen bo ta jakna moja najljubša spremljevalka, ki jo bom za vsak primer vedno imela zloženo v torbici...
Tako, za nakup sem plačala 97,47 evra - še kar sprejemljiva cena za nov 'deževni styling', kajne? Dobro voljo si v deževnem vremenu lahko popestrimo tudi z zanimivim dežnikom - najljubši so mi pisani, ki narišejo mavrico in sonce v sivino; a tudi dežnik, ki se ga dobi v trgovini s suvenirji v newyorškem muzeju MoMa (stane 20 dolarjev), z urbanim motivom nebotičnikov, se mi zdi nadvse primeren za mestne ulice. Poskusi najti podobnega kje bližje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar